• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (4.87)
Yazar elif şafak
aşk - elif şafak
ya ortasındasındır aşk'ın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde..

ella rubinstein (40) amerikalı bir ev kadınıdır. tipik burjuva değerlerinin hâkim olduğu oldukça varlıklı bir ailesi, düzenli ve görünüşte "sorunsuz" bir evliliği vardır. üç çocuğunu da büyüttükten sonra bir yayınevinde editör-asistanı olarak iş bulur; görevi a. z. zahara adlı tanınmamış bir yazarın tasavvuf felsefesini konu alan tarihi romanını değerlendirmektir.

ancak hayatının kritik bir döneminde eline aldığı bu kitap, hiç beklemediği bir şekilde ella'yı derinden sarsacak, dünyevi aşkı keşfetmek adına zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmasına neden olacaktır.

hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar... ve aşkın peşinde katetmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller...

aşk... kitap içinde bir kitap, hayatın anlamı peşinde bir aşk macerası...

aşk... elif şafak'tan arayışa, gerçeğe ve keşfetmeye dair bir roman.
(tanıtım bülteninden)


  1. okuyucusuna pek bir şey katmadığını düşündüğüm, kitap. hani filmler için '' sabun köpüğü'' tabiri vardır; film yüzeyseldir, genele hitap eder, izler, kafa dağıtır, ardından hemen unutursun. bu kitap da benim için aynı şey.
  2. okuduğum için kendimden utandigim kitap.okudum lan ben bunu.saatler verdim.allahim affet ins.
  3. çok ama çok beğendiğim kitaptır. aslında elif şafak'a tepkiliydim ama elime baba ve piç isimli kitabı geçmişti. kitabı beğenince bunu da okumaya karar verdim ve bambaşka bir dünyayla karşılaştım. din ile ilgili bir şeyler sorguladığım zamanlara denk gelmişti galiba oldukça etkiledi hoşuma gitti.

    hatta bir ara kitapta anlatılan hikaye ile ilgili zaman algısında bir yanlışlık tespit etmiştim ve elif şafak'a mail atıcaktım ama unuttum. şimdi kitabı yeniden okumam gerekecek burada o hakkımı saklı tutayım eğer eminsem size de açıklarım.

    okunmalı, okutulmalı sadece hoşgörü kazanmak için bile yeter
  4. ahmet ümit'in bab-ı esrar kitabının yanında bana göre hafif kalmış kitap. ayrıca kitabın içindeki bazı bölümler sıkıcı olarak ilerlemişti benim açımdan. mevlana ve şems'i az çok tanımanıza olanak sağlıyor. bu kitaptan sonra ahmet ümit'in bab-ı esrar kitabını okumanızı tavsiye ederim.
  5. berbattır. kitabın başı ve sonu birbirini tekzip eder, saçmalar durur. 90'ların son döneminde başlatılan türk edebiyatını bitirme operasyonunun ibretlik şahsiyetlerindendir elif şafak. kesinlikle yazar falan değildir benim gözümde.

    nasıl şişirildiği ve cilalandığı biraz sorunlu ve politik konudur, yazmıyorum. dileyenler bulabilirler. benim beğenmeyişimin sebebi, tamamen yetersiz dilbilgisi ile 0-1 arası not alabilecek tarih bilgisidir.
  6. bu kitabı geçen sene ahmet ümit'in bab-ı esrar kitabı ile birlikte okudum ve açıkçası diğer kitap yanında bu kitap oldukça zayıf kaldı; tavsiyem, bu kitap okunduktan hemen sonra diğer kitabın da okunması olacak.
  7. akıcı dille yazılmıştır ve zevkle okunabilir. elif şafak'ın ilk okuduğum kitabı özelliğini taşımaktadır. aşk meşk konuları vardır diye okumamakta direndiğim sonradan nasıl olduysa kütüphanden alıp okuduğum ve gayet beğendiğim pembe kaplı roman.
  8. ortamlarda kitap lafı geçince elif şafağı ve bu kitabını öve öve bitiremeyenler yüzünden okumadığım kitap. herkes bi unutsun köşeye atılsın o zaman okumayı düşünüyorum gerçi.
  9. kitabın çıktığı dönem ahmet ümit bab-ı esrar'ı, sinan yağmur ise aşkın gözyaşlarını çıkarmıştı. 40 söz üzerinden oluşan anlatımı fena olmasa da kitabın içindeki bazı tasavvurlar ne mevlana ile ne de şems ile bağdaştırılamaz idi.
  10. "çingene benleri, ne dersiniz, pembe olmalıydı değil mi?

    ama dünyada her şey olması gerektiği gibi olmuyor ki…"^:dünya hali - can yücel^
    mutlu