1. and justice for all'dan sonra çok bozdu, james hetfield egoist birisi, lars ulrich bitmiş, yaşlandılar be abi... gibi bir çok eleştiri alan grup. ancak bu hiçbir şekilde gelmiş geçmiş en iyi metal gruplarından biri olduğu gerçeğinin değiştirmeyecektir.
  2. jason newsted'la beraber bu kadar ünlenmiş gruptur. konserlerde tüm ilgiyi üstüne toplayan bir bassist çok tutunamadı maalesef gruptaki yürüyen egolara. iyi de oldu, metallica eski metallica değil; newsted da kendi ekmeğinde.
  3. yıllardır dinlemekten bıkmadığım ve tahminimce de asla bıkmayacağım efsanevi grup.
  4. 9-10 yaşlarındayken benden 7 yaş büyük dayımın oğluyla wherever i may roam'u "kafa sallama şarkısı" olarak dinlerdik. sanırım zehir vücuda ta o zamanlardan zerk edilmiş. çeşitli yönlerden talihsizlikler yaşasa da bildiğim en iyi rock grubu. rock dedim çünkü metallica'nın müziği metal kadar sert ve karman çorman değil. metallica'nın şarkılarındaki akorları da soloları da gayet anlayabilir ve hissedebilirsiniz.
  5. popüler kültür ile tüketim medeniyetimizin arasında eski güzelliğini kaybetmiş grup.
  6. hep bir ön yargı ile yaklaşmıştım bu gruba çok popüler diye. (genelde popüler şeyler dandik oluyor ya bayağı uzun bir süredir, ondan.)
    sonra kendimden utandım. insanın ruhunu saran inanılmaz şarkıları var bu grubun. popüler olması çok normal yani.

    tanım: efsane grup.

    bilgi: bu grubu sırtında taşıyan james hetfield'tır, ebedi yardımcısı kirk hammet'la beraber tabi ki de. (lars? who the f*ck he is?)
    bir de jason newsted gerçeği var ki grupta bulunduğu zamanlar, 'sonradan katılan' bir 'bassçı' olmasına rağmen sahnelerde grubun frontmani idi.
    yani o da taşıdı grubu uzuuunca bir süre.
  7. napster rezaletinden sonra camianın lars a olan antipatisi doğal olarak artmış olsa da bir döneme damgasını vurmuştur. napster olayı south parkın bir bölümünde çok güzel işlenmiştir.
  8. yaklaşık 6 sene önce rock müzik ile tanışmamı sağlamış bende yeri özel metal, hard rock grubu. tanıştığım günden bu yana bıkmadan, usanmadan, aşkla dinliyorum. bakıyorumda şimdilerde fütursuzca eleştiriyorlar. metallica her zaman cesur bir grup oldu yaptıkları işin aynısını yapmaya devam etmediler hep yeni şeyler denediler başarılı oldular mı olmadılar mı orası ayrı konu.
    her albümlerinde bana farklı duygular verdiler. metallica müzik zevkimin temel taşıdır.

    düzeltme : metallica'ya metal, hard rock grubu dememin sebebi albümler arasındaki tarz değişimdir.
  9. lise yıllarımın hatırlanacak en güzel yanı, harika albümlere sahip kesinlikle efsanevi metal grubu, james hetfield da benim gibi 3 ağustos doğumlu tabi. (bkz: aslan burcu erkeği)

    ayrıca james hetfield ve jerry cantrell abimiz güzel düetler yapmıştır (bkz: alice in chains - would)
  10. evet eskisi gibi değil artık, lakin bilhassa ''nothing else matters'' ile gönlümde taht kurmuş grup.

    edit: imla.