1. yakgulu zorladım ama yenildim:)
  2. iyi akşamlar lig katılımcıları ve izleyiciler. ligimiz tam gaz yola devam ederken bir aksilik yaşandı. bir oyuncumuz derslerinden dolayı lige pek fazla zaman ayıramayacağını söyledi. her ne kadar bu durum karşısında üzülsekde elimizden pek birşey gelmedi.

    la vita e bella 5. haftadan sonra yapılan maçlara çıkamayacak. kendisine şimdiye kadar olan katkısından dolayı teşekkür ediyoruz. la vita e bella ile olan maçlarınızda hükmen galip sayılacaksınız.

    la vita e bella geçmişte 4 maç yapmış ve bunlardan puan alamamış. bu yüzden ligden çıkmasının puan durumuna olumlu veyahut olumsuz herhangi bir katkısı olmayacaktır. kendisine tekrar şimdiye kadar ligimize katıldığı için teşekkür ediyoruz.

    ayrıca youreads satranç ligi başlığının ilk yorumunda geçmiş haftaların maç sonuçları ve linkleri bulunmaktadır. maçları tek tek yorumlarda aramak yerine mini lig arşivimizde bulabilirsiniz.
  3. kümede kalmaya oynadığım lig. neden beni hep yeniyorsunuz :(

    ayrıca bir önerim var. sön dörde kalan oyuncular da kendi aralarında bir eşleşsinler. birinci olana da hediye alalım. belki orda hani bi' ihtimal...
  4. hamle kesinlikle geri alınmamalı. seyir zevkini bozuyor dikkat konusunda da kişi kendini kontrol etmeli. sadece hamlesine değil mouse kontrolüne de pürdikkat olacak. konsesyus sağlayacaksak hiç bir şekilde geri alınmamalı tarafında oyumu kullanıyorum.
  5. karşımdakinin dalgınlığından dolayı daha oyun ortasında karşılaşmayı kazanacaksam hiç oynamam daha iyi. geri alma teklifini rakip kabul eder ya da etmez. kabul etmeyecek kadar kazanma amaçlı oynuyorsa alsın zaten.
  6. tanımlanması zor şey.

    olmuyor ama böyle, kavga etmeden oynayın kardeş kardeş.(*:swh)
  7. hamle geri alma ile ilgili anketimiz sonuçlanmıştır. sadece yarışmacıların katıldığı anketde "sadece mousedan/telefondan kaynaklı hatalarda geri alınmalı." seçeneği 8 oy alarak kural haline gelmiştir. 7. hafta maçlarında ve daha sonraki haftalarda bu kural uygulanacaktır. bu kural dahilinde olmayan geri almalarda maçlar tekrarlanacaktır. anlayışınız için teşekkürler.

    bu kuralı biraz açalım isterseniz. örneğin d5 deki kalenizi f5 yerine e5 karesine koydunuz. durumu oyun içi sohbet alanından rakibinize söylüyorsunuz ve hamlenizi geri almayı talep ediyorsunuz. rakibinizde bu durumda hamle geri alma isteğini onaylıyor. fakat ke5 hamlesini geri çekip ac3 oynarsanız maçı hükmen mağlup bitirmiş sayılacaksınız.

    kısacası birbirinden çok alakasız hamlelerde geri alma talebi yollayamazsınız. rakibinizi aldatmaya çalışırsanız hükmen mağlup sayılırsınız. anlayışınız için teşekkürler.
  8. ligin şu an tam kıvamına geldiğini düşünüyorum sistem tam manasıyla oturdu ve hakikaten çok eğleniyoruz umarım böyle devam eder.
  9. ben de katılmak istiyorum. nasıl yapıcam. bi yardım lütfen. lichess.org'da hesabım var.
    oz