1. 18:45 sularında meydana gelen patlama..

    edit: geçmiş olsun ankara..
    bbs
  2. birkaç ayda bir eşi dostu arayıp "iyi misiniz? haa iyi.." diye gelişen diyaloglar yaşatıp şansına yaşadığımızı, uğraştığımız her şeyin yalnızca herhangi bir zamanda bir mekanda bulunuşumuzla ne kadar boş olduğunu belleğimize kazıyıp var oluşumuzu sorgulatıyorsunuz.
  3. geçen bir arkadaş gerilla savaşı falan diye birşeyler geveliyordu burada... böyle mi oluyormuş gerilla savaşı ? siviller arasında bomba patlatarak mı oluyormuş ? sana laflar hazırlamıştım ama söyleyemiyorum.

    diğer taraftan şu başında, kendi ülkesine füze attırmaktan başka birşey düşünemeyen astsubay zatın olduğu teşkilatı kapatın bence... bir işe yaramıyor çünkü... 1 ay içinde başkentin göbeğinde 2 bomba yüklü araç patlatılıyor uyuyor musunuz yahu ? istihbarat alınmış belli, abd büyükelçiliği bile sahip bu istihbarata... e nasıl önleyemiyorsunuz ? önleyemiyorsanız ne işe yarıyorsunuz ?
  4. yine kimsenin istifa etmediği, terörün lanetlendiği, ölenin öldüğüyle kaldığı ankara patlamalarından biri olarak tarihteki yerini alacaktır. ülkeyi ortadoğu'ya çeviren siyasal iktidar eseriyle gurur duyabilir. haber ajanslarda geçmeye başlarken, reisicumhur atv ekranlarında, üç milyon mülteciye kucak açmakla övünüyordu. evet, mülteci değiliz ama bizlerin de kucakta olduğu doğrudur.
  5. cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın, şu link
    röportajında ahkam keserken abd ankara büyükelçiliği kendisinden bir gün önce patlamayı haber vererek, düştüğümüz durumu özetliyor. *
    saba
  6. istanbulda yaşıyorum, en yakın arkadaşım ankarada okuyor. yoldayken birden aradı ağlıyordu arkada sesler vardı ve "patlama" dedi. inanin bayılacaktım. bıktım bugün bir şey olacak mı? bugün bir ölü, yaralı haberi daha televizyona gelecek mi diye beklemekten. allah kahretsin. bitmiyor, böyle devam ettikçe de bitmeyecek. inanın canımın bir parçası da ankarada benim. her gün başlarına bir şey gelir mi diye korkuyorum.

    bugün istanbul kadıköyde de bir sürü polis ve sivil altıyolda tetikteydi. bir hiç uğruna öleceğimi hissettim ve hemen uzaklaştım kalabalıktan. siz buna yaşamak mı diyorsunuz? şimdi çıkıp milli yas ilan edip kınasınlar başka da bir şey yaptıkları yok zaten.

    çok kalabalık ortamlarda bulunmayın lütfen, kimse güvenliği garanti edemiyor.
    jole
  7. trtworld kanalından patlama anı bile yayınlandı. rus rt kanalında aracın otobüsün yanında yavaşladığı bile görülebildi. demek ki dışarıdakiler koyun değil, yayın yasağı falan sökmüyor.

    düşünün ki tahminen çalıntı bir araca bomba döşeniyor, patlatacak adam bulunuyor, abd istihbar ediyor ve araç yine de patlıyor.

    hadi bu satırları okuyamayan kardeşim git survivorını izle, oğlun kızın karın kardeşin ölünce uyanırsın.
  8. onceki yorumum herhangi bir zumre kurum veya kisiye hakaret icerdigi icin silindi bu yuzden duzeltip tekrar yayinliyorum.

    burdan da duyuldu... *sevdiğim yazarlar nedir bu facianin sesini duydugunuzu soylediginiz girdilerin amaci? neyse ya hu bu sefer yazarlari *sevmeyecegim.

    *sevdir edin suriyelileri. farki mi kaldi ankaranin şamdan? almayin yollayin geri. ya da birakin sevilsin hayatlari ege sularinda. mustehaktir vatanini birakip kacana.

    gerci biz birakip kacmiyoruz da ne oluyor? siramizi bekliyoruz.

    neden bu bombalari ulkeyi *seven zumre icin patlatmazlar? daha sağlam bir eylem olmaz miydi patlasa gitse hepsi?

    ya da neden *adi lazım lazim olmayan gizli guvenlik teşkilatimizi *sevmezsiniz bu eylemlerde? zaten pek bi ise yaramadigi malum.

    gizli teskilatinida o zumreyi de *seveyim.

    yeter lan doyduk ölümlere yeter.

    ne sucu var var o zumrenin, gizli teşkilatın vs diyenlerinde ayrica agizini *seveyim

    ne is yapar o zumre. ne is yapar *namuslu anne cocugu sana soruyorum? hee patlama dedigin nedirki olur.. üçüncü köprü yaptilar daha ne olsun degil mi?

    sulalenizi sevsin direkleri.

    sevgi temali bu girdi mi silmeyeceksin heralde youreads moderasyonu?
  9. altıya on kala kızılaydan ayrıldım bugün. bombanın patladığı yere yüz metre uzaklıktaydım. metroya bindim. yok metro yerine toplu taşımayı kullansaydım oturduğum bahçeliye gelmek için bahsedilen duraklarda beklemem gerekecekti. normal bir bekleme süresi hesaplarsak da muhtemelen bende ölmüş olurdum.

    görüyorsunuz işte ben eve ya metro ile yada otobüs ile gidebiliyorum ve yüzde elli yaşama ihtimalim var. peki ya şansı olmayan diğer insanlar? gerçekten insan hayatının hiç mi kıymeti yok nazarlarında merak ediyorum. bir ülkenin başkentinde art arda bu kadar bomba nasıl patlayabilir? şimdi hep olduğu üzere akp nin paralı köpekleri a haberde çıkıp güvenlik zaafiyeti yok diyecekler. bir onursuzun tahtını korumak için çıkardığı savaşlardan dolayı hergün türkler ölüyor. allahtan niyazım ileride bu soysuzların hakettiğini bularak isimleri her geçtiğinde lanetlenmeleri. bombayı patlatanlar da hazır istihbarat bilgisini dahi değerlendirmekten aciz olup kendi insanını öldürenler de.