1. medreseler legalleşmeli açıklamasından daha önemli değildir. diyanet işleri başkanı medreselerin yasal olmasını talep etmiştir.

    gâvurlar bunun için şu yorumu yapar (bkz: no comment)
  2. islam dini hoşgörü dinidir. ateistle de evlenilir alevi ile de evlenir. kestikleri, pişirdikleri afiyetle yenir...

    la bir günde çıkıp böyle anlatmadınız islam dinini. hayaller ve gerçekler.
    ozumm
  3. neden bu kadar sasirildigini anlamadigim fetva
    islamda sadece musluman biriyle evlenebilirsin bu zaten olan bir sey neyine bu kadar kizdiniz.
  4. müslümanım.. dinin gereklerini ne derece yerine getirdiğim tartışılır, tıpkı adı geçen kurumdakiler ve müslüman sıfatını taşıyan diğer herkes gibi.. yaratıcı bana akıl verdiyse, bunu birilerinin direktiflerine göre hareket etmek için değil, mantıklı bir şekilde kullanıp irademle hareket edebilmek içindir.. bu yüzden din konusunda bilgi sahibi olmak isteyenlerin, bunu x'ten y'den dinleyerek değil, araştırarak ve bu dinin temel dayanağı olan kuran'ı okuyarak gerçekleştirmesi taraftarıyım..
    insan düşünebilen, yorumlayabilen bir canlı. haliyle seçiminin sonuçlarına katlanmak da kendi iradesinde.. isteyen namazını kılar, isteyen orucunu tutar, isteyen kılmaz, tutmaz, zina yapar tövbe eder..isteyen ateistle evlenir, isteyen budistle ya da satanistle..dinin gerekleri açık ve bunların ne kadarına uyacağı tamamen o insana kalmış, öteki dünyasını düşünmek ya da düşünmemek de öyle.. herkes dinini kendi algıladığı şekliyle yaşamakta özgürdür ve kimsenin seni müslümanlıktan men ediyorum deme hakkı yoktur..
    bahsi geçen konunun kuran'da olup olmadığını bilmiyorum, araştırmadım henüz.. eğer dinime ait her şeyin kutsal kitabımda belirtildiği gerçeğiyle hareket edip bu fetvanın dayanağını bulursam ve olur da ateist birini seversem ne mi yaparım? benim dinim hoşgörü diniyse, insanları sevmekten bahsediyorsa onları tercihlerine göre sınıflandırmamalı, bana seçebileceğim sınıfı dikte etmemeli ve beni, bana bu sınıftan birine aşık olacak bir kalp vermek suretiyle test edecek bir din olmamalı.. benim inandığım yaratıcı aklımın almayacağı kadar mükemmel bir varlık çünkü..
    haliyle evlenirim. benim inancım, bu dünyam ve ahiretim bana, onun ki ise onadır. onun için asla ateist olmam ama kim bilir, belki o da benim inandığım tanrıya inanmaya başlar..
    alfa
  5. diyanetin gereksiz bir kurum olduğunu, çoğunlukla saçma yorumlar yaptığını, dini siyasete alet edip camilerde hükümet propagandası yaptığını kabul ediyorum fakat bu seferki fetvalarında kendilerinden kaynaklı bir durum yok. islam'da böyle bir kaide var. he ateist kardeşlerimize zaten mantıklı gelmediği için kendileri islam'a inanmayıp ateist olmuş. :)
    bir de başlığı açan arkadaş bir yerde olayı yanlış yorumlamış. ateistin kestiği et yenilmez kısmı da islam'da var. bu hayvanı fiili olarak kesen kişiyi kastediyor. yani ateist bir komşu mezbahaya gidip müslüman veya hristiyan, yahudi bir kasaba et kestirdi, bunun yenmesinde sakınca yok. hayvanın kesilme işlemleriyle ilgili bir durum sanıyorum.
  6. haramdır. bu islam dininin sorunudur, diyanetin değil. diyanetin varlığı kendi başına sorundur, o ayrı. bu kurumun islam çerçeveresinde ve islam fıkhına uygun fetvalarını eleştirmek yanlış bir yaklaşımdır.
  7. vallahi çevremdeki tüm arkadaşlarım servi boylu atayiss erkeklerle evlendiler. basbayağı evleniliyormuş... bize de çatar inşallah. ^:swh^
    slipo
  8. neden bu kadar tepki gösterildiğine bir türlü anlam veremediğim açıklama.fetvalar islama göre yayınlanır bu sebepten diyanete atarlanmadan önce böyle bir kaide var mı diye islam dinine bakılmalıdır.ek olarak diyanet'in fetvaları yalnızca referanstır ve bağlayıcı değildir.kişi devlet sınırları içerisinde ise muhatabı türkiye cumhuriyeti anayasasıdır.
  9. diyanet'in herhangi bir yorumu veya inisiyatifi olmayan olay. hemen her müslüman'ın bildiği bir gerçektir.
  10. neden bu kadar tepki cektigini anlayamadigim, diyanetin yeni fetvasi. sunni muslumanlar icin verilmis fetvadan neden bu kadar rahatsiz olunur ki? inanmiyorsaniz zaten sizi baglamaz. ayrica diyanet de yeni bir sey soylememis. zaten hemen hemen herkesin bildigi bir konuydu.