1. düpedüz teokratik otokrasi ile dinci topluk yaratma uğruna eğitimi, yargıyı kontrol altına almıştır. bireysel hak ve özgürlük düşmanı ve kahrolası ataerkil zihniyeti, kadın düşmanlığı, anti laik uygulamalarıyla ülkeyi tam bir orta doğu'ya çevirmiştir.

    korku ve baskıyla medyayı, insanları kontrol altına alıyor,

    ifade özgürlüğünü elinizden alıyor
    ekonomi de fırsat eşitliğini yok ediyor,

    fakirlik, işsizlik yaratıyor,

    vergilerle sömürüp paranız diyanete, havuz meydasına, saraya gidiyor.

    insanların yatak odasına kadar karışıyor, eğitim sistemi dahil her tarafa devlet müdahale ediyor,

    tüm endekslerde sıralamanın dibindeyiz.

    kimse devlete güvenmiyor,
    kimse birbirine güvenmiyor.

    peki bunun suçu sadece akp mi ? sanmam. bu zihniyeti yaratan türkiye'dir, toplumdur.
  2. dinci, bireysel hak ve özgürlük düşmanı, baş örtüsüz kadın düşmanı, ateist düşmanı, alevi düşmanı, mezhepçi, sapık katil yanlısı, ayrımcı, saldırgan, anti laik eğitimi dayatan, toplumu baskı ve yasaklarla dincileştirmeye, orta doğu benzeri bir ülke yaratmaya çalışan,

    liberal demokrasi ile zerre alakası olmayan, devletçi sistem ekonomiyi, basını tekeline alan, ifade özgürlüğünü engelleyen, her kuruma kök salmış, hukukun üstünlüğüne bakmayan, toplumu parçalayan, bölen, din ayrımı yapan, vergilerle sömürüp hizmet yerine ülkeyi 3. dünya ülkesi yapan bir zihniyetin partisidir.
  3. dini kullanarak, siyasetten politikadan anlamayan garibim vatandaşlarin oylariyla uzun yillardir iktidar olan çöp gibi parti çöp.bunlar iktidar olmadan önce dolar 2 lira bile değildi şu an 3.10 olarak rekor kirdi adamlar "çelişiyor" yav.
  4. 16 nisan referandumuna doğru inanılmaz çeşitlilikte siyasal pozisyonu aynı anda savunabilen parti. 50 top çeviren jonglör gibi. bakınız neler yapıyor:

    bir yandan mhp ile stratejik bir ittifak yapıyor,
    diğer yandan barzani'yi türkiye'ye davet ediyor (bahçeli'den papara yeme pahasına).

    bir yandan barzani'nin türkiye ziyareti sırasında karşılama alanına kürdistan bayrakları asıyor,
    diğer yandan türkiye'de kürt siyasi hareketinin anasından emdiği sütü burnundan getiriyor.

    bir yandan 94 yıllık sarhoşların kurduğu rüya bitti diyerek atatürk'ten nefret edenleri sevindiriyor,
    diğer yandan mustafa kemal ismini olumlu anlamda sık sık kullanıyor, atatürk evet diyor diye kampanya yapıyor.

    bir yandan tek parti dönemi yüzünden sabah akşam chp'ye demediğini bırakmıyor,
    diğer yandan kendisi parti devleti kurma peşinde.

    akp'nin bir dediğini bir süre sonra yutup tersini söylemesine zaten alışmıştık. ama en azından iki söylem arasında bir süre olurdu. şu anda ise bu kadar çelişkili pozisyonu aynı anda sürdürüyor olması bir şeylerin işaretçisi olmalı.

    çok ekstrem bir teori ortaya atacak olursam, sanırım akp hem kendi içinde hem de kendisi dışındaki aktörlerin gözünde kendisini devlet ile özdeşleştirmeyi başardı. devlet, çelişen çıkarların ve politik pozisyonların uzlaştığı potadır. öyle görünüyor ki akp devlet gibi çok yüzlü ve katmanlı bir büyüklüğe ulaştı. öyle ki diğer politik aktörler devlet içerisinde değil akp içerisinde grupları etkilemek için mücadele veriyor. akp tüm politik aktörlerin temsiliyetini belirleyen nihai karar verici haline geldi.
  5. bu partinin fetö ile yaptığı işbirliği sonrasında yaptıkları kandırıldık açıklamasına her insan kandırılır biz millet olarak affettik allah da affetsin diyecek insanlar tanıdım gördüm. bu kadar sığ düşünce yapısına sahip bir yaklaşım yönetiminde bırakın kandırılmayı devlet olarak ayakta duruyor olmamız gerçekten allah'ın bir mucizesi. 15 temmuz akşamında bir devletin nasıl basiretsiz bir biçimde yönetilebileceğinin en açık kanıtını gördük. çok değil darbe girişiminden 3,5 ay önce tsk açıklama yapıyor ve tsk içerisinde fetöcü cuntacı bir yapılanmaya izin verilmeyeceği böyle bir yapının etkin olmaması için tüm tedbirlerin alındığını belirtiyor. bu açıklamadan 3,5 ay sonra tsk içerisindeki fetöcüler darbe yapıyorlar.
    kimse kusura bakmasın. erdoğan 2002den beri iktidar. bu iktidar sürecinde neyi istediler de yapamadılar? tek başına iktidar olamadılar ve ardından seçim yenilediler.. kimse sizin önünüze köstek olmadı. kusura bakmayın hacılar. bu referandumun arkasında bir bit yeniği var. ters giden bir şeyler var. 1982 anayasasına küfrediyorsunuz ancak ona yaptığınız yamayla ülkeyi kalkındırmayı vaadediyorsunuz. ben çözemedim bu tezatı.
    bir yazar doğru söylemiş. market bile emanet edilmeyecek insanlara devleti emanet ediyorsunuz. kimse kusura bakmasın. böyle bir girişim var mitin haberi var ama darbenin hedefi olan kişileri bilgilendirmiyor. hulusi akarın da haberi var o da bilgi vermiyor. yaşananların detayını gerçek yüzlerini bilemiyoruz. ancak kopuk pek çok nokta var. ha bir de diyor ya beni milletim affetti diye şahsen ben affetmedim. hakkım da helal değil. kolkola hareket ettiğiniz bir yapıyı 2002den 2012ye kadar çözemediyseniz yarın bir gün külliyeye de sizi kandırarak girmesinler diye hayır diyor bilinçli kesim.
  6. bu partinin kurulmasında ve bugünlerine gelmesinde kimin partikül boyunda dahi katkısı varsa, allah bin belasını versin.
  7. kötü insanların omuzlarında yükselen parti.
  8. tuzugu su ifadelerle baslamaktadir.

    "ak parti, cumhuriyete bagli kalarak en basta insan haklari evrensel beyannamesini esas alir."
  9. şuan fikirsel hiçbir amacı olmayan, tek amacı kralcılık olan parti. aslında parti de denemez herhalde. lider kendisini klonluyor. tepeden aşağı doğru akan sloganlar var.

    şehit, vatan, millet, islam kavramlarının hunharca sömürülmesi takdire şayan. evet. çok iyiler bu konuda
    yok
  10. parti kurucularının adalet ve kalkınma sözlerini ülke için kullandığı yanılsamasına düşülen parti.