1. abdülkadir selvi'ye hakaret ederken kullandığı sayısız kelimelerden biri "kılıç artığı". selvi alevidir. bahçeli bunu bilerek bu hakareti özellikle seçiyor. bu hakareti edecek kadar hiç kimse bu kadar onursuzlaşamaz. kendisinin akıl sağlığının gerçekten yerinde olduğunu zannetmiyorum. tüm alevilerden ivedi şekilde özür dilemeli. siyaset olarak kahve ağzının bile altına indiler. hayretler içindeyim, öfkeliyim; bu nasıl edilir yahu? hiç mi edebiniz kalmadı kırıntı kadar, hiç mi utanmıyorsunuz bu metni yayınlarken? sinir hastası olmadan bu memlekette yaşanmıyor elbet.
  2. selvi'nin aslen alevi olduğu fakat yetiştirme yurdunda büyüdüğü için bu kültürden koptuğu biliniyor, tabii ki bunun hiçbir önemi yok. bahçeli'nin bunu söylediği haberini görünce; gerçekten selvi'yi mi kastetmiş, kimi kastetmiş, bu benim bildiğim anlamda mı kullanılmış merak ettim doğrusu. aklıma selvi'nin aleviligi de geldi fakat "o kadar da değil" dedim.

    faşistlerden demokrasi ummuyoruz da en azından kendi değerlerine sahip çıkacak kadar tutarlı olmalarını bekliyoruz. hata ediyoruz tabii ki, saf iyimserlik.