• youreads puanı (5.88)


  1. ifade hürriyeti ne demek biliyor musunuz acaba? peki cehalet?
    "çocuklar ölüyor" demek "siviller zarar görüyor" demek neden bünyende rahatsızlığa yol açtı acaba? sınırsız bir cehaletin var ve buna bir de cesaret eşlik ediyor.
    medyanın bir çocuğusun. bir piyon. harcayıp duruyorlar. şah kıymetli. hepiniz onu korumak üzere tahtada yer edinmişsiniz. cehaletinizi geliştirip bir gün vezir bile olabilirsiniz.
    medyanın manipüle ettiği yığınlarsınız. gezide söylenen yalanları görmediniz değil mi? öğretmenin bahsettiği olaylarla alakalı raporları oku bakalım. taybet inan ismini duydun mu? ama sen okumazsın ki.
    papağan gibi sloganların olsun. tekrar et dur. sudan'da doğmuş biri olsaydın ölmesini isteyeceğin darfur hareketi mi olacaktı? yeni sloganların ne olacaktı acaba?
    savaş ve kandan başka bir şey bilmiyorsunuz. bilimden sanattan anlamazsınız. sığsınız. sınırsız.
    barış! insanlık! kardeşlik.
    inadına.
  2. bu konuda bir fikri takibe ihtiyaç var: “çocuklar ölmesin” dediği için öğretmen ayşe çelik’e verilen bir yıl üç ay hapis cezası onandı. 11 ay hapiste kalacak.

    nisan ayında mahkemede yaptığı savunmada telefonda söylediği sözleri tekrar ederek "sözlerimi tekrar ediyorum; sessiz kalmayın. insan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. görün, duyun ve artık bize el verin. yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın.” demişti.

    kendisinin hamile olduğu söyleniyor. ve muhtemelen çocuğunu da hapisteyken doğuracak. adalet bakanlığı verilerine göre cezaevlerinde annesinin yanında kalan 0-6 yaş arası çocuk sayısının 668. bu kadar yüksek rakamların en büyük sebeplerinden birinin 15 temmuz sonrası toplu tutuklama ve ohal sürecinden kaynaklı tutuklu yargılama furyasının olduğunu söylersem yanlış bir şey söylemiş olmam sanırım. kaynak

    5275 nolu ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı hakkında kanun’a göre, hamile ya da 6 aydan küçük bebeği olan hükümlü kadınların tutuklulukları ertelenmek zorunda. kanunda “terör suçları ve örgüt faaliyetleri çerçevesinde işlenen suçlar” durumunda tutukluluğun ertelenmeyeceği belirtilse de, bu yalnızca “cezası kesinleşmiş kadınlar” için uygulanabiliyor.

    yani özetle devlet'e göre "terörist" iseniz cezanız kesinleşmese bile hamile ya da küçük bebeğiniz olduğuna filan bakmadan sizi rahatlıkla içeri tıkabilir. "çocuklar ölmesin" derseniz mesela çocuğunuzu mapushanede doğurmak zorunda kalabilirsiniz.

    tam bir intikam düzeniyle idare ediliyor ülke. hakkımızda hayırlısı.

    'ayşe öğretmen'in hapis cezası onaylandı

    21 ekim tarihli not: ayşe çelik’in erken doğum yapmış ve bir kız bebeği olmuş. ancak sağlık durumunun iyi olduğu söyleniyor. umarım bebeğiyle cezaevine girmek zorunda kalmaz. kaynak
  3. (bkz: #225064)

    bundan 6 ay önce 1 yıl 3 ay hapis cezası alan öğretmen ayşe çelik'in cezası bebeğinin doğumu üzere ertelenmişti. ardından avukatı ayşe öğretmenin hapse girmemesi anayasa mahkemesine başvurmuş ve aym'den karar çıkana kadar da savcılıktan infaz erteleme talep etmişti. ancak bugün mesai bitimine kadar aym'den karar çıkmayınca ayşe öğretmen 6 aylık bebeğiyle birlikte birkaç saat önce diyarbakır e tipi kapalı cezaevine girdi.

    "çocuklar ölmesin" diyen ayşe öğretmenin mapushaneye girişine engel olamadığımız gibi minik deran da anneleriyle birlikte mağdur olup hapsedilen yüzlerce çocuktan biri oldu. bu da bizim utancımız olsun. elbette utananlar adına sözüm.

    kaynak
  4. ve adı beyazıt öztürk olan o korkak... maddi hiçbir kaygısı olmayan o herifçik... şu anki aklımla diyorum ki ben olsam, gerekiyorsa papua yeni gine vatandaşlığı alırım, gidip oraya yerleşirim ve vicdanım neyi söylüyorsa açık açık bağırırım. dünyayı değiştiririm. bizimkisi ise efendi takım elbisesi içinde ellerini önünde kavuşturmakla meşgul. acınası.