1. ilk olarak semt denmiş, yanlış, semt bir ilçe içinde yer alan bir kaç mahalleden müteşekkil yerleşim birimi. beylikdüzü belediyesini düşünür isek tabi.
    bir vakitler istanbul için dışarı da idi, eski mısır ölüler kitabında yazdığı gibi, ne kadar içeride o kadar dışarı da ne kadar yukarı da o kadar aşağıda, yani dışarı dediğimiz bu ilçe artık bir o kadar içeride.
  2. ogrenciyken bir kere is gorusmesine gitmistim, sikintili gecen otobus yolculugundan sonra (sikintidan kastim, bayaa bi corak araziden gectik, sanirim tum istanbulun coplerinin atildigi yeri gordum falan, otobusun cogu koylu giyimli teyzelerdi vs.) is gorusmesine varip, adamin tum isi bana tane tane anlatmasini dinlenmek icin dinleyip lafa "oncelikle sunu soyleyeyim ben buraya gelmem" cumlesiyle baslayip adami şok ettikten sonra gerekli aciklamalari yaparak, ogrenci oldugumdan, istanbul ici sonucta ne kadar uzak olabilir ki diye dusunerek yola cikip yolda ha geldik ha gelecez diye sabrederek buralara kadar geldigimi aciklayarak ve yine de tanistigimiza sevindim, buralari ogrenmis oldum diye veda ederek ayrildim ve de arkama bakmadim bile. on yuz bin milyon yillardir istanbuldayim, beylikduzune ilk ve tek gidisimdi, insallah sonmustur da. bi ara akim vardi beylikduzunden ev almak diye. cok arkadas gel sen de al bak fiyatlar firliycak falan diye. ben bi daha o kadar yol gitmem, istanbul falan degil orasi diye hic girmedim o islere. iyi ki de girmemisim. satmak isteyince kolayca satamiyor simdi bi arkadas(bir bucuk yildir istedigi fiyati bekliyor) , oburuyle de istanbula gelirse gorusuyoruz. zor yani, ölen olursa belki cenazesine giderim.
  3. çok istanbul bilgisi olan bir insan değilim. hayatımda zaten bir kere gittim istanbul'a, o da öncedendi. bir şarkıda denk geldim link. seni kaybetmek beylikdüzünde yaşamak gibi diyordu. buna dayanaraktan boktan bir yerde gibi zannımca. hatam varsa düzeltin. bir yeşil kadar yakınınızdayım.
  4. istanbul'un geri kalaninin aksine, iki gundur fena kar yagan yer. uzaklik tamam da, iklimi bile istanbul'dan farkli be!
  5. bugün kardan da olsa adam olduk.ne kadar her yere uzak olsa da güzide çok sevdiğim semtim.kışı çok soğuk ve karlı geçer bunu da çok ayrı seviyorum.her 100 metreye 1 avm düşmeside ayrı bir özelliği.

    bu arada ne kadar da çok beylikdüzünde oturan youser varmış ya bir ara beylikdüzü zirvesi yapılabilir.