1. neden olmasın ki ?

    arkadaş çevremin %75i kadındır. yeri gelir aynı odada aynı yatakta yatarız hiçbir sıkıntı da olmaz. iki tarafında niyeti iyiyse sorun çıkmaz.
  2. ''arkadaş mı kalalım ? seninle olmak isteyeceğim en son şey bu..'' repliğini aklıma getirmiş başlık. bana göre de olamazlar dostum. olamıyorlar da..illa bir taraf farklı duygular besliyor ya da beslemiyormuş gibi yapıyor..
  3. cevaplanmak için sorulmuş bir soru değildir. soruyu cevaplayacak olan kişinin fikir yapısı ortaya çıkarılır.

    cvp: evet olabilirler.
  4. bu tarz sorularda verilen olumsuz ve net cevapları hep garipsiyorum.

    sorunumuz şurada; sen bunu daha önce hiç görmedin ve hiç yaşamadın diyelim. ve bu sebeple arkadaş olan ve daha ileriye gitmemiş hiç kimse olmadığından nasıl bu kadar eminsin? "ben yaşamadım, e çevremde de hiç yoktu, o zaman kesin yoktur!" demek mantıklı mı?

    insanı kapsayan tartışma konularında her zaman 'olabilir elbette' diye düşünürüm. her çeşitten insan var şu hayatta sonuçta. (bkz: demiseksüel)
    bir de herkesin yöneliminin heteroseksüellik olmadığını göz önüne alınca sayı epey artıyor. zaten her heteroseksüel de birbirine vajina ve penis olarak bakmayabilir. her arkadaşıyla ilişkisi olan böyle bakıyor demiyorum, yanlış anlaşılmasın.

    sadece şu hayatta sizin "yok be yalandır o, yatağa atma peşindedir" dediğiniz insanlar bunu düşünmüyor olabilir. tıpkı "ne iç güzelliği, erkek gözleriyle sever!" tespitinizin genele vurulamayacağı gibi. bu insanlar var yahu, gerçekten senin benim gibi, nefes falan alıyorlar.

    eğer gerçek bir cevap aranıyorsa, olabilir. komşum, arkadaşım oldu bakın diye kanıt vermeye de ihtiyaç duymuyorum.
    jole
  5. kendim yaşadığım için bu kadar rahat yazabiliyorum evet olabilir zor ama imkansız değil kesinlikle.
  6. 21. yüzyılda hala bu kadar saçma sorular sorulabilir mi?
  7. olur. ikili arasındaki dostluk ileride farklı duygulara evrilebilir -karşılıklı yahut tek taraflı- ancak aralarındaki dostluk hakiki bir dostluksa ikilimiz, aşka dönüşebilecek bu duyguyu bastırıp dostluğunu uzun vadeli sürdürebilirler.
  8. üniversitede en yakın arkadaşlarım karşı cinstendi-kadın.

    tabi ki olabilir, şayet niyet arkadaşlıksa. arkadaşlığın sınırları bellidir, bu sınırlar aşılmadıkça sıkıntı olmaz. kadın-erkek arkadaşlığında ise toplu yerlerde buluşmakta ve paylaşımlarda bulunmakta fayda var. çok sık baş başa kalma durumunda üçüncünüz şeytan olacaktır.
  9. arkadaş kavramıyla alakadır. kişiler bu kavramı neye göre ele alır? arkadaş dediğiniz insanlarla her zaman daha az paylaşımlarınız olur. sınırlarınız vardır, her şeyi konuşamazsınız. kimse kimse durduk yere naz caz yapmaz. kadın erkek bu böyledir. biraz resmiyet hakimdir. gerek sosyal hayat gerekse iş hayatı sebebiyle karşı cins ile sürekli münasebet halindeyiz. her birini potansiyel sevgili gözüyle görmek, insanlarla kurulacak olan ilişkiye zarar verir en başta.

    üstün körü, ayak üstü kurulacak bir münasebet de olmadığına göre sevgi- ilişki kavramı burada bir takım paylaşımların, heyecan verici durumların, düşünce ve iletişimin karşılıklı artış içinde olması dahası bunu oluşturacak alan ve zamanların ayrıca yaratılması gerekir. nitekim, kendimiz gibi hissettğimiz insana daha çok zaman ayırmak istedikçe duygularımızın değiştiğini gözlemleyebiliriz, dışarıdan bir göz gibi bakarsak şayet.

    ezcümle; arkadaşlık çerçevesi içinde arkadaş olarak kalırlar.
  10. arkadaş olur muymuş? ama gerçekten; öyle böyle değil yani. aslında soru alt metninde karşı cinsle sevişmeyi düşünmeden - istemeden kaç dakika durabilirsinizi barındırıyor. size bir sır vereyim mi, dost bile olurlar. hatta bir sır daha vereyim; bir eşcinselle bir heteroseksüel de "gerçekten" arkadaş olurlar. hatta iki sevgili aynı zamanda birbirinin en iyi arkadaşı da olabilirler. kavramları karıştırıp çorba etmemek için beynimizi bacak arasından çıkaralım bi zahmet. insan be, insan işte. ağır cinsiyet ayrımcılarına en derin hörmetlerimle.
    mesut