1. insanlık tarihi kadar eski o malum soru
    bkz. when harry met sally
  2. arkadaş olur belki ama dost olamaz . dost dediğin kişi hemcinsin ise kardeşin gibi olmalı, karşı cinsin ise eşin olmalı.
    atom
  3. cevabı kısa ve net olur. bu arkadaşlık içinde iki tarafta birbirinden habersiz bir şekilde cinsel istek duysa bile bir şeyi değiştirmez. uygulamadıkça! diyeceğim ama seks yapınca da arkadaşlık bozulacak değil ya. ya da biz insanlar arkadaşlığın içini nasıl doldurduysak zinhar cinsel birleşme olmayacak gibi yazısız bir kural koymuşuz. asıl soru bir erkekle bir kadın sınırsızca ve tabusuzca arkadaş olabilir mi? sorun toplumda değil beynimizde.
  4. chef
  5. mümkündür.

    sürekliliğinde sıkıntı vardır. bir noktadan sonra taraflardan biri aralarındaki bu ''iyi anlaşma'' dedikleri şeyi ^:aşk^ sanacaktır ve olaylar gelişecektir.
  6. arkadaş olurlar elbet.
    sonuçta kediyle dahi arkadaş olunuyorken, insanla niye olmasın ?

    ancak, dost olurlar mı onun cevabını, tarafların tutumu ôzel hayatı, ortak paydaları, zibilyon tane şey etki edebilir, hatta en sevdikleri renk dahi edebilir. yani bunun binlerce sebebi olabilir..

    hepimiz doğaçlama yaşıyoruz hayatı, bu yüzden yaşarken, her şey mübah..
  7. kişiden kişiye değişir o yüzden çok irdelemeye gerek olmayan bir konu.
  8. çağımızın popüler sorusu.

    ilk bakışta sorumuzun eğreti durduğunu, havada kaldığını belirtmeliyim. öncelikle şuna açıklık getirmek gerekiyor. seks yapmak veya cinsel çekim arkadaşlığa dahil mi? öyleyse evet olabilir. yok değilse hayır, arkadaş olamazlar.
  9. karşı cinsi sadece sex makinesi olarak gören kişilerin "olamaz" diyeceği soru.
    bozuk
  10. "insan insanla arkadaş olabilir mi?" sorusundan hiçbir farkı olmayan soru. saçma soru.
    olur.