1. pahalılığı arttırmaktan başka işe yaramayan, giderleri toplumdan çıkarılan gereksiz yapı.

    devlet paramızı bizden çalıyor, istediği gibi kullanıyor ve bu yetkiyi veren de yine biziz. ne kadar harika değil mi ?
  2. 27 mart 2015’te yapılan yasal düzenleme ile gizlenen cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneği için (gizli hizmet gideri) bir yılda 150 milyon lira harcanmıştır. harcamanın detayları sayıştayın raporuna göre şu şekilde gerçekleşmiştir:

    erdoğan’ın kendisine 525 bin lira ödeme yapılmıştır.

    bir yıl içinde “kullanmaya yönelik su tüketimi aboneliği” için 3 milyon 2 bin 878 lira harcanmıştır.

    saray’ın ısıtılması için bir yılda toplam 3 milyon 200 bin 196 lira harcanmıştır.

    saray’ın kullandığı taşıtların akaryakıt ve yağ alımları için ise 4 milyon 330 bin lira harcanmıştır.

    sarayın bir yıllık elektrik tüketim bedelinin ise 9 milyon 672 bin 688 lira olarak gerçekleşmiştir.

    cumhurbaşkanı erdoğan’ın takdiri ile temsil ve ağırlamanın gerektirdiği her türlü tören, fuar ve organizasyon giderleri için bir yılda 30 milyon 648 bin 492 lira harcanmıştır.

    dernek, birlik, kurum, kuruluş, sandık gibi kurullara 4 milyon 150 bin lira para transfer edilmiştir.

    bir dönem çok tartışılan saray yardımı da sayıştay’ın raporunda yer almıştır. raporun “hane halkına yapılan transferler” kaleminde 3.5 milyon lira para transfer edildiği görülmüştür.

    telefon abonelik ve kullanım ücretlerine 1 milyon 2014 bin 306 tl harcandı. anadolu ajansı aboneliği ile birlikte internet servis sağlayıcılara abonelik ve internet erişimi karşılığında ödenen ücretler için ise 580 bin 155 tl harcanmıştır.

    erdoğan’ın yurtiçi gezilerinde geçici olarak görevlendirilen cumhurbaşkanlığı personeli için 3 milyon 799 bin 644 lira harcandı. yurtdışı geçici görevlendirmeler için ise yaklaşık 6 milyon lira harcandığı görüldü. yani cumhurbaşkanlığı’nın ankara dışı masrafı yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere toplamda 10 milyon liraya yaklaşmıştır.

    cumhurbaşkanlığı 2015 yılı içinde 8 milyon 767 bin lira harcayarak taşıt kiralamıştır.

    kalem, silgi, zımba teli, topluiğne, ataç, disket, cd, flash disk, toner, mürekkep, klasör, dosya, basılı kâğıt, defter kırtasiye alımlarına 1216 lira harcanmış, saraydan; gazete, resmi gazete, dergi, bülten gibi belirli sürelerde basılan yayınlar için ise 204 bin 953 lira ödeme yapılmıştır.
  3. bir yatsı saati camisine gittiğim, içeriye girdiğim andan itibaren, lüks ve kaliteli işçiliği ve kullanılan malzemeleri görünce beğendiğim yer.
    halen birçok binası inşaat halinde olduğu için, hepsi bitince, dikilen ağaçları büyüyünce, muhtemelen 21.yy başlarında yapılmış bir israf saraydan çok, o günün inşaat teknikleri ve kullanılan malzemeleri ile birkaç yüzyıl bu memeleketin hizmetinde olacak yapı.
    bazı yapıların gerekliliği gerekliliği savunulur mu? bence savunulmaz. bazı yapılar olması için vardırlar. siz bu düşünce tarz ile eleştirdiğinizde, karşı tarafta, kemalistseniz, heykellere gerek var mıydı? dindarsanız, peki ya camiler? biliminsanıysanız, şehir merkezindeki koca kampüs yapılarının gerekliliğini sorgular... sakin olun ve tarafsız bakış açısına sahip olmaya çalışın.
    herkes cumhurbaşkanlığı sarayı atatürk orman çiftliğinin göbeğine yapılıyor derken, adres isteyince gazi orduevi karşısı cevabını alınca, pek samimi gelmiyor, bağzı şeyler...