1. dinin islam, ahlakın sex olduğu ders.
  2. eğer bu ders hala kalacaksa dinlerin batini ve ezoterik yapılarının da işlenmesi gerekmektedir. yoksa klasik islam anlayışının bizi nereye götürdüğünü gördük.
  3. okul hayatım boyunca, bildiğimi,inandığımı değil işime yarayacak olanı yazarak ve işaretleyerek yüksek aldığım hayatın gerçeklerinden birini bu şekilde dolaylı olarak bizlere gösterebilecek ders. standartlaştırılmış bir müfredat yerine "sünni olmayanların çok şey olması" şeklinde işlenir.
  4. devletin muhafazakarları susturmak adına göstermelik koyduğu ders. din kültür cahilleri ve kimi zaman nefret etmelerine neden olarak din düşmanları yetiştiren, zaten ahlakın yakınından geçemeyen öylesine bir ders. inşallah bi gün gerçekten adı gibi bir ders olur ve insanları kendi din kültür ve ahlakları konusunda yetiştirecek, bilgilendirecek bir ders olur.
  5. içerik olarak tek bir mezhebe yönelmiş ders. başkalarının inançlarına saygı duymayan bir bakış açısıyla yetişmiş insanlardan güzel ahlak beklemek ironiktir.
  6. velilerin çocuklarına, senle dinsiz diye dalga geçecekler. evet dinsizim de! şeklinde tembihledikten sonra dilekçe ile bırakılması gereken, ders olmayandır!
  7. kaldırılması gereken ders. dinin ne anlama geldiğini, tarihteki rotası ve sosyal hayattaki rolü üzerine bir içerik hazırlanmadığı müddetçe yanlış bir ders olarak nitelendirilecektir. ahlaklı olmak için islama ihtiyaç duyulduğunu aşılamaya çalışıyorlar. ben farklı bir dine mensupsam bunu dinlemek zorunda değilim. büyük saçmalık.
    sezgi
  8. sınavında uhud savaşının krokisini çizdiren bir hocamın dersidir.
  9. adının mitoloji kültürü olarak değiştirilmesi gereken ders
  10. bu derse karşı çıkanlardan değilim, tam tersine gerekli olduğuna inanırım fakat şuan ki haliyle değil. içerik ve isim uyumu tam olsa en faydalı derslerden biri olabilirdi. yani genel anlamıyla dinleri anlatsa, çocuklara bu konuda bir genel kültür verse ve ahlaklı iyi bir insan olmayı öğretse diyorum. tabiki ağırlıkla üç büyük dini, bunların içerisinden de en çok islamı anlatması gereklidir. fakat bir zahmet camideki gibi olmasın bu eğitim.

    hoş din kültürü dersine müslüman olmayan öğrencilerin girmediği bir sistemden bahsediyoruz. ne anlatıyorumki.