1. dunyanin belki de en gereksiz dersi. sadece islam anlatilip, mukemmellestirelerek, diger dinlerin sacma ve gereksiz oldugunu empoze ediliyor. bana kalirsa her dinden hatta ateist hoca alinarak her hocanin kendini anlatmasi bunun onune gecebilir, belki. biz derslerde film izliyoduk o ayri.
  2. gerekli bir ders lakin ilkokul sonuna kadar çünkü din çocukların dünyayı kafalarında şekillendirmek için güzel bir ara geçiş. bazı bilinmezleri geçici olarak din ile akıllıca çıkarım yapıp gerçekleri kendiliğinden bulma dönemine kadar örterek dünyevi fiziksel şeylerle ( kavraması zor ) çocuğu zorlamak yerine daha kolay anlaşılır manevi sebepler vermek o ara geçişi kolaylaştırır.
    bahsettiğim , aklı aktif kullanma dönemine gelince zaten bu bilinmezleri yavaşça kendi başına iyi bir pozitif bilimler müfredatı ile bulacaktir.

    bunun yanında çocuklarda ahlaği şekillendirmede de iyi bir araçtır. çünkü din : terbiyeli, dili düzgün, naif , iyi huylu , başkasına kötülük etmeyi istemeyen bir olgudur . ( yani : böyle anlatılmalı ) . çocuklara dini kullanmadan insan ilişkilerinde bunların önemini anlatmayı denemek kolay değil hatta imkansızdır. lakin sevilmesi gereken, bizi de seven bir tanrı var ve bizim yukaridaki özelliklere sahip olmamızı naifce istiyor. üstelik bu güzel özelliklere sahip olursak cenneti vaad ediyor. bu ara ggeçiş dönemimde din bu konuda da iyi bir araçtır.
  3. ilk okulda kopya çekmeye utandığım ve hep 4 aldığım, sıra arkadaşımın catur cutur kopya çekip 5 aldığı ders.
  4. dersin adı yanlış din kültürü ve mezhep bilgisi olabilir. laiklik olan bir ülkede din kültürü ve ahlak bilgisi kitaplarının sünni öğretilerine düzenlenmesi fiyaskosu.
    bence ders içeriği konusunda dinden çok ahlak konusu işlenmesi, gelecek neslin daha sağlıklı olmasına neden olur.
  5. onun yerine masal okuma dersi koysalar eminim ki daha faydalı olur. en azından ileride hamuru sapıklıkla yoğurulmuş bir şeye sıkı sıkı bağlı, düşünceleri beyin felci geçirmiş gibi olan insanlar çıkmaz karşımıza.
  6. din öğrenmenin insana katacağı hiçbir şey olmadığı için gereksiz bir derstir.
  7. iktidar olursak müfredattan çıkarırız.
    mutlu
  8. öğrenci ve ailesi tarafından özellikle istenmediği sürece zorunlu verilmesi gereken ders.
    bu ders ancak müfredatı tüm partiler ortak karara varıp laik devlet yapısına uygun işleniyorsa ancak bu şekilde olmalıdır.
    zira bu niye önemli;

    din eğitimini devlet kontrolü altına alarak, çocuğun aile ve çevresinden öğrenebileceği zararlı görüşler törpülenebilir; cemaatçilik, şeriatçilik, yanlış namus kavramı vb. bu gibi kavramlar küçüklükten oturur. aile ve çevrenin verdiği yanlış bilgiler, çoğu zaman gözünde rol model olan bir öğretmen ile bu yaşlarda ılımlı düzeye getirilebilir

    bense bu dersin içeriğinin sünni mezhebi ve ahlak bilgisi olmadığı ideal dönemden bahsediyorum

    ikinci iyi yanı;
    okulu ailelerin gözündeki batıl inanç yuvası olmaktan çıkarıp eğitim kurumlarına olan güveni arttırır. daha muhafazakar olan ebeveynler için çocuklarını okul dışındaki , kontrol edilemeyen din kurslarına götürmekten mental olarak alıkoyar. çünkü çocuğunun din eğitiminin örgün eğitim içinde verildiğini bilir.