1. normal bir ülkede böyle bir hakkı heteroseksüel çiftler kadar olmalıdır belki bilmiyorum ama en basiti türkiye gibi bir ülkede iki homoseksüel erkek tarafından yetiştirilecek bir erkek çocuk olmak dünyada cehennemi yaşamak olur. insanlar ufacık çocuklara bile hallenirken ve ceza almazken ailesi gay olan bir çiftin çocuğuna isteyen istediğini yapma hakkını kendinde görür. bunun dışında toplumdan dışlanıp ötekileştirilir ucube muamelesi görür. bu insanların hakkı olabilir ama bir çocuğa bebeğin böyle bir ülkede bu kadere razı etmek de vicdansızlık olur.
    wtf
  2. türkiye de olmaması gayet normal, eşcinsel kişilerden geçtim @drunkard seesheaven'nin dediği gibi türkiye de bu işler çokzor.
  3. bu tür bir evliliğin çocuğun cinsel tercihlerine etki edip etmemesi hakkında yorum yaparken dikkatli olunması gerekir. eşcinselliğin tek nedeninin ebeveyn tercihleri olduğunu düşünmemek gerekir. bu çok boyutlu bir konudur. fakat ebeveynlerin eşcinsel olması bu durumu etkiliyorsa veya çocuğu bu tür bir ilişkiyi en azından "denemeye" teşvik ediyorsa gösterilmesi gereken tutum ne olmalıdır bilmiyorum. söylenenleri çarpıtarak ebeveynlerin cinsel tercihinin çocuğun cinsel tercihini etkilemeyeceğini söylemek dürüst bir tutum değildir.
  4. işin çocuklar üzerinde ki psikolojik etkisini bilemem sözlükte ilgili arkadaşlar vardır anlatır anlatmıştır. toplumsal olarakta herkesin eşit olduğunu söylüyorsak benim evlenme, evlat edinme hakkım varsa eşcinsellerinde olmalıdır görüşündeyim. eşcinsellik bir hastalık değil tercihtir doğru ya da yanlış buna ben karar veremem.
  5. mevzu özgürlükse vardır, ayrıca neden olmasındır.

    şu boyutu da unutmayınız fakat;

    türkiye'de ne yazık ki homoseksüel bir çiftin çocuğu, standart türk bakış açısı ve kültüründen izole değilse psikolojik sorunlar yaşayacaktır. bu ne kadar da canımı sıkıyorsa da durum böyledir.
    kuz
  6. türkiyede örneği belki yok denilebilir ama farklı ülkelerde bulunmaktadır. o herkesin içinde düştüğü çocuğun piskolojisi bozulur paranoyası ise sadece bir hetero paranoyasıdır.
  7. açıkçası tam bir fikre sahip değilim.bir yandan yaşayan her bireyin farklılığı ne olursa olsun diğer tüm bireylerin haklarına sahip olması gerektiğini düşünürüm ancak iş çocuk yetiştirmek olunca bence uzman görüşlerini bilmek şart oluyor değerlendirme için.
    bir uzman bu hakkı isteyen eşcinsel birinin bir çocuğa gerçek manada anne şefkati verebileceği konusunda görüş bildirirse bence sakıncası yok . çocuğun cinsel yönelimini nasıl etkiler sorusundan önce gerçekten o anne şefkatini verebilir mi bence asıl soru bu.
    lütfen kimse doğurduğu çocuğu tuvalette bırakan anneler,yok efendim sapık babalar dan daha iyidir gibi saçma örneklerle değerlendirmesin olayı. eminim hiç kimse o tipteki bir anne veya babanın yanında bir çocuğun yetişmesi fikrini savunmaz.
  8. insanların başkaları hakkında karar vermesi eleştirilirken, eşcinsellerin çocuk adına karar vermesine hiç değinilmemesine hayret ettiğim başlık. eşcinseller istediğini yapabilir fakat yaptığı şeyler doğrudan üçüncü bir kişiyi dahası bir çocuğu etkiliyorken özgürlük naraları atmak ne derece doğru? bu hakkı savunanların tabii ki olmalıdır dedikten sonra, bu konuda gerçeği öğrenme isteğinden şüphe duyuyorum.
  9. eşcinseller ve eşcinsel olmayan destekçileri dışında kimse fikir beyan etmemeli.
  10. ehven-i şer olduğu için değil, çocuğun gelişimi açısından sakıncasız olduğu için onaylanmalıdır. çocuk yararını öncelemek gerekir. bu konunun enine boyuna incelenmesi neden rahatsız ediyor sizleri anlamak güç. iki yetişkin insan ne yaparsa yapsın fakat buradaki tartışma konusu farklı.