1. dünyada evlat edinilmeyi bekleyen yüz binlerce aile sevgisine ihtiyaç çocuk varken ailesiz büyümenin ne demek olduğunu bilmeyen bazı insanların katılmadığı konudur.

    eşcinsel veye heteroseksüel çift, cinsel kimlikleri ne olursa olsun veya single parent olsunlar, farketmez. yeter ki şu çocuklar sıcak bir yuvaya kavuşsun.
  2. heteroseksüel ebeveynlere sahip homoseksüel çocukların yaşadığı cinsel kimlik bunalımını homoseksüel ebeveynlere sahip heteroseksüel çocukların da yaşayabilme olasılığını ortaya çıkarır.
  3. sol framede gördüğümde şoka girdiğim bu başlıkta, yazılanları okuyunca daha çok şoka girdim. öncelikle şunu belirtmeliyim ki eşcinsellik biseksüellik ve transseksüellik doktorlar tarafından yıllar önce çığlık atılarak söylenmiştir ki tercih, ruhsal bozukluk ya da hastalık değil yönelimdir. hala daha kabul edemeyen insanlara karşı haykırarak söylüyorlar ki bu bir yönelimdir. homoseksüellerin önce yataklarına sonra yaşamlarına sonra evliliklerine şimdi de çocuklarına müdahale ediyorsunuz. bu insanların hayatlarına hep bir üçüncü şahısın burnunu sokması ve yaşamlarında kendini söz sahibi olarak görmesi ne kadar doğrudur? bunu tartışmayı bırakın bahsi bile başka bir insanın özgürlüğünü kısıtlamaya girer. gerçekten sadece ve sadece insanlık için üzülüyorum. umarım bu korkunç duygularınızdan arınırsınız.
  4. bu tarz şeylere şiddetle karşı çıkanlar sonra neden ortadoğu ülkesi olduk diye ağlıyorlar. burada kastettiğim eşcinseller meselesi değil elbette ki evlat edinebilir bu çiftler ki eminim çoğu heteroseksüel çiftten daha iyi yetiştirenler var işte bu tarz ilerici söylemleri şiddetle kınayıp sonra vay efendim ülkede huzur yok be adam sen ülkenin ileri gitmesi için ilerici fikirleri savunma sonra gel ağla buna eşcinsellik alkol dans etmek istediğini yazmak istediğin müziği dinlemek dahil bunları savunma sonra gel burada ama oldu efendim sizin yetiştireceğiniz çocuğa ben...
  5. evlat edinmek.. biyolojik olarak her yolu denemiş insanların artık hiç bir şey yapamadıklarını anladıkları zaman başvurdukları bir yok. ya da eşçinsel bireylerin çocuk sahibi olmak konusunda sorunlarını giderme yöntemleri.. itiraf edeyim ki bir dönem o kadar saçma geliyordu ki.. nasıl saçma salak, nasıl imkansız. mümkün değil yani nasıl olacak derdim. o çocuk nasıl yetişecek.

    sonra öyle olaylar okuyup dinledim ki.. öz kızına tacizi kat ve kat yukarı çıkartarak bunu oral yola baş vurarak gerçekleştiren adamın kızına yaşattıklarını okudum mesela. üstelik bu olay öyle şak diye de tespit edilmiyor. anne uzun süren hukuk mücadelesi veriyor. adli tıpta bu konuda işinin ehli doktorlar denetiminde ve gözetiminde uzunca bir mücadele sonrası. 3 yaşındaki kız çocuğu olaya hakim olamaz zaten, bilmez ne yaşadığını da.. evet üç yaşında...üstelik hukuk rezaleti budur ki, hakim babanın kızını görmesine de engel olmuyor. adamın ilk karısından olma erkek çocuğu da babasının yolundan gidiyor.sanıyorum 14-15 yaşlarındaydı. o kadar ayrıntı var ki anımsamak dahi istemeyeceğim cinsten ve anne haklılığını her şeye rağmen ispat edemiyor. en azından bu konuyu takip ettiğimde öyleydi, umarım değişmiştir.

    şimdi asıl olaya dönersek şayet; bana biri izah edebilir mi tüm bunları? bu mudur sağlıklı ortam, hetero çift, vs.. bu yukarıda bahsi geçen iğrenç adam iş adamı bu arada ve çok bilindik bir olay değil. böyle nicesi var bu ülkede, üzeri örtülmüş. daha geçenlerde karaman' da yaşanan rezalet malumunuz.

    şimdi burada eşcinsel eşlerin çocuk yetiştiremeyeceklerini tartışmamız , çocukların ruh durumlarını sorgulamamız o kadar basit geliyor ki bana..
  6. çocuğun psikolojisi ailenin cinsel tercihinden bozulmuyor.
    çocuğun psikolojisi, diğer "normal" ailelerin çocuklarına bu durumu "anormal" diye göstermesinden dolayı bozuluyor.

    bırakalım insanlar "hak" sahibi olsunlar. iki insan birbirini sevdiğinde, bırakalım da kamuoyunun onayını almak zorunda kalmasınlar.

    evlat edinmek demek zaten bir çocuğu yalnızlıktan, ailesizlikten kurtarmak demek.
    ona sevgiyi tatma imkanı vermek demek. okuma imkanı vermek demek. bırakalım da çocuklar iyi insanlar olarak büyüsün, aileleri olsun ve bunu kimden öğrenirse öğrensin. bir insanın anne babasının kim olduğu önemli değil, nasıl bir insan olduğu önemli.

    cinsel seçimleri "normal" olan insanların cocuklarına da baktıgımızda psikolojiler mükemmel oluyor değil mi? bu yüzden 2016 yılında çocuk gelinlere şahit oluyoruz. bu yüzden aile içi şiddet almış başını yürümüş durumda? bu yüzden baba ve abiler birlik olup kız cocuga tecavuz ediyor, değil mi? çünkü düzgün psikoloji bu, öyle mi?
    artık çıkalım bu genel kanılardan. erkek, kadın diye ayıra ayıra bugün bu kadar ataerkil bir toplumun içindeyiz. bırakalım, insanlar yaşasın. artık.
  7. çok da garip olmayan bir haktır.
    izleyiniz, tatlılıktan geberecekler
  8. bu hak avrupa insan hakları mahkemesi tarafından güvence altına alınmıştır.
  9. üzerine elbette tartışılabilir, ancak bu hakkın sözkonusu olabilmesi için sanırım eşcinsel çiftlerin öncelikle evlenme hürriyetine sahip olmaları gerekir...
  10. heteroseksüel çiftler kadar hakları vardır. aman ne gerek var yaaau onlar da çocuk yapmayıversinler diyenler çıkacaktır ki bunu salt fantezi ilişkisi olarak yorumlarlar. halbuki birbirine ömrünü adayan eşcinsel çiftlerden habersizler. ne yazık ki toplum olarak uzağız, çok uzağız. ve sığ kalacağız.