• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.


  1. you know nothing jon snow
  2. eno
  3. !---- spoiler ----!

    viserys targaryen'in intihara kalkışması çok hoş değil mi. oğlum sen hayırdır lan, drogo'nun çadırını basmalar falan.

    !---- spoiler ----!
  4. 5. bölümüyle ortamlara akmıştır.
  5. ya sorun bende heralde çünkü bu dizinin izlediğim her bölümünü zamanla 3-4 gün içinde unutuyorum. kitaplarını okumayı düşündüm ama zaman ayırmak istemiyorum.
  6. genel yapısı itibariyle aksiyondan ziyade entrika durağanlığına sahip bir dizi olmasına rağmen her bölümü bir o kadar heyecanlı olay örgüsü çok iyi ilerliyor.bir sonraki bölümde ne olacağını merak ediyorsunuz.
    pudu
  7. 5. sezonu 7. bölüme kadar çok hareketsiz geçen dizi. ilk 4 sezonsa müthiş. fakat hikayeler çok koptu bence bundan sonra bazı karakteri spin-off bir diziyle anlatsalar daha iyi olur.

    !---- spoiler ----!

    sezon 5 bölüm 7 spoiler içerir.

    dizide ilk defa birisi eceliyle öldü sanırım. ^:maester aemon^
    cersei umarım idamla falan yargılanırsın. o el bebek gül bebek yetiştirdiğin beben tommen da hiçbir halt yapamaz. littlefingerı çok seviyorum yaa sinsi falan ama çok zeki adam. sinsi ama bencil insanları sevmem ancak bu adamın sansayı gerçekten sevdiğine inanıyorum. bu arada sansanın talihi mi bu nişanlısı psikopattı şimdi kocası psikopat. yazık kıza.
    !---- spoiler ----!
  8. her bolümü çıplaklık iceren sezon baslarinda duragan devam edip final bölümleriyle izleyiciyi meraktan çatlatan .
  9. s5e8 itibariyle

    !---- spoiler ----!

    - tyrion ve khaleesinin buluşması,mormontun çukura girişi ve sanırım en önemlisi khaleesinin varyse olan bakış açısının değişecek olmasının da düğünle birleşmesiyle meerenin havası yavaştan değişmeye başlayacak.

    - sansanın,reeki tekrar theon yapıp kaçırma ihtimali kanaatimce bulunmakta.zaten kitaptan farklı bir çizgiye dönmesi sebebiyle olayların kabuk değiştireceği aşikardı ancak ramsay faktörü hala kafa karıştırmıyor değil.

    -aryanın yolu hiçkimse olmaktan başka biri olmaya zaten evrilmişti.bu bölümde gerek jaquenle konuşması,gerek denizciyle olan tanışması hemen hemen kitapla paralel ilerliyor.kendisine en büyük saygı,sevgi,destek mesajlarımı iletiyorum.valar morghulis.

    -inanç kitapta olduğu gibi cerseiyi anadan üryan kingslandingte yürütecek o artık anlaşıldı ancak jaime naptı,cersei toparlanırsa nolur,kitaptan farkları ve yeni kitaptaki durum ne olacak izleyip göreceğiz.

    -işin en baba kısmı olan kuzeye geldik artık.en baştan söylüyorum benim için azor ahai jon snowdan başkası olamaz ve lyanna stark <3 rheagar targaryen meyvesi olduğuna ak gezenle bakışmasında iyice kanaat getirdim.hem boş yere mi songs of ice and fire bunun adı ? tabi valyria steel nasıl dragonglass oldu onu bende bilmiyorum.

    bitti

    !---- spoiler ----!
  10. asla bir kült olamayacaktır.bildiğiniz ejderhalı pembe dizi.çekirdek kola alacak kadar paranız varsa ve işiniz gücünüz yoksa başlayın gitsin.budur. overrated bir dizi,lakin çok güzel bir pembe dizi.

    ---- spoiler ----!

    kış geldi! sonunda geldi, bozuk asayiş kadar insana zevk veren bir şey yok.

    !---- spoiler ----!
    cakal