• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.


  1. ilk 4 bölümün gelişi ile spoiler şölenini başlatmış dizidir.
  2. ilk sezonda 9.6 olan imdb puanı su an 9.4 olan dizidir.bu sezon biraz daha düşebilir, ama bu hala got'un harika bir dizi olduğu gerçeğini değiştirmez.9'un altına düşmez, sanmıyorum.bir rivayete gore 6.sezon son sezon olacakmış.
    şahsen dizinin epik olması değil diyalogları beni etkiliyor, önceden gözümüze canavar gibi gelen karakterlerin sonradan sevimli olabilmesi etkiliyor, güçlü insanları anlatıyor olması etkiliyor.

    bence 5. sezon ilk iki bölüm izlediğimiz karakterleri bize verme çabasındaydılar, 3. bölümde ancak ısındık.bekliyoruz, heyecanla.
  3. eşim farklı bir şehirden olduğu için 2 düğün yaptım.ikisinde de salona giriş müziğim "game of thrones theme song" oldu.

    tamam buraya kadar anlaşılabilir, ama bir insan orkestrayı 2 ay öncesinden ayarlayıp, düğün yemeğine başlarken "the rains of castamere" " (red wedding edition) çaldırır mı?
  4. yine yeniden başladı sadık yarimiz. 4 bölüm çıkmasına gafil avlanıp tekrardan 1 ay beklemek çilesine ortak oldum. benimle birlikte olacak tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.

    bu arada;

    !---- spoiler ----!

    you know nothing jon snow!

    !---- spoiler ----!
  5. yapimcilarinin en az 7-8 sezon olmasini istedigi konusuluyor. ki zaten hala cikmayan kitaplari da dusunursek cok mantiksiz sayilmaz, 2018'te veda edecegiz muhtemelen.
  6. ilk bölüm yeni sezona soft bir geçiş olmuş. cercie'nin küçüklüğü cuk oturmuş. sansa'nın saçlar nedir öyle kızıl yarim gitmiş gerçi hala fena değil. bu sezonda bol bol jon snow adamdır diyeceğiz heralde.
    tes
  7. başladı sonunda. ilk bölüm, neler olacağının az çok sinyalcisi şeklindeydi. en çok sansa'nın saçlarını boyatma sebebini merak ediyorum. tanınmamak için mi yoksa baelish annesine benzesin diye mi boyattırdı diye düşünmektende kendimi alamadım. çilekeş stark'ların yüzü umarım bu sezon biraz güler. son sahnede canım john snow yine stark soyluluğunu gösterdi bize.
    mavi
  8. "spoiler yemekten korkup 5. sezonunun çıkan bölümlerinin hepsini izledim, pişman değilim, yine olsa yine yaparım" dediğim dizi.
  9. senaristlerin ve yapımcıların para hırsıyla içine sıçtıkları dizidir. kitabi okuyan kimselere tavsiyem:ben ettim siz etmeyin izlemeyin.
    gfy
  10. benim açımdan en güzel yönü müzikleri olan, derinlikten ziyade heyecan barındıran dizidir. gerçekten müziklerinin mükemmel olduğunu düşünüyorum. her house için müzik yapmış adamlar. benim favorim olan sevgili stark ailesinin müziği de starkların kaderini ele veriyor gibi. bakınız efenim: https://www.youtube.com/watch?v=pVVXH6nBCaA diğerlerinin müziği bu kadar acıklı değil gibi. sanki müziklerine bile hüzün, ölüm ve kış soğuğu sinmiş sevgili kuzeylilerimizin. ah starklar! biz yükselişinizi bekliyoruz! en büyük temsilciniz john snow'u destekliyoruz.