• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.65)
hannibal
red dragon filminin konusuyla aynı eksende ilerleyen dizide, genç fbi ajanı will graham'in, ünlü psikiyatr hannibal lecter'la çeşitli cinayetlerle ilgili işbirliği yapması anlatılıyor.


  1. filmleri de sıradan izledikten sonra dedim ki en büyük hannibal bizim hannibal. karakter filmlere göre çok daha iyi yansıtılmış dizide. daha derinlikli ve daha karizmatik. tabi bunda yılın 2015 olmasının da teknik avantajı var.
    abi
  2. şu 2 dakikalık sahne ile hem diğer yorumlarda bahsedilen aşmış çekim tekniği hem de hannibal'ın sanata aşık entellektüel kişiliği hakkında fikir sahibi olunabilir
  3. zirvesi -yine- ikinci sezon olan dizidir
    2. sezon ilk bölüm aslında 'son'
    diğer bölümler flashbacklerle işin o noktaya nasıl geldiğini gösteriyor
    3. sezonsa son bölüm dahil red dragon filmini izleyenler için o kadar da heyecan verici değil; filmle paralel gidiyor
    yine de sırf tanrı üzerine düşünceleriyle bile izlenesi
  4. bugün bitirdim ve sanki boşluktayım. son sahne ve şarkıyla duygusala bağladım resmen. 1 ve 2. sezon şahaneydi, 3. sezona sönük başladılar ama dizi sonlara doğru toparlandı ve bence yerinde bitti. dizi uzasa büyük ihtimalle saçmalamaya başlardı. seni ve muhteşem sunumlarını unutmayacağız dr. lecter.
  5. ** spoiler **

    s3e06'da, önceki bölümden aldığı ivme ile tam gaz devam eden dizi.
    tam elektronik testere görünce meşhur canlı canlı beyin yeme sahnesi için beklemeye koyuldum ki, çat! sahne değişti, mason almış bizim çifte kumruları, kesimhanedeki domuzlar gibi baş aşağı bağlamış, kibar kibar konuşuyor.
    adamlar ilk 5 bölümü günümüz klasik dizi izleyicilerine batan bir ağırlıkla çektikten sonra son 5 bölüme hayvan gibi abanmışlar. hannibal izleyicisiyiz olm biz, fazla geliyor bu kadar merak, aksiyon.^:swh^

    söylemekten bıkmayacağım: nasıl iptal ederler lan bu diziyi ?

    ** spoiler **
  6. lecter: neden iyi tarafıma hitap etmeyesin ki?
    will: bir iyi tarafın oldugunun farkinda degilim
    lecter: kimse baska bir insani sevmedigi surece o kisinin butun yonlerinin farkinda olamaz. o sevgi sayesinde sevdigimiz kisinin potansiyelini goruruz. o sevgi yoluyla sevdigimiz kisinin kendi potansiyelini gormesini saglariz. o sevgiyi dillendirerek sevdigimiz kisinin potansiyelini gercege donustururuz
  7. psikolojik tahlilleriyle topluma fazla gelen bir dizi
  8. 1. ve 2. sezonunda harikalar yaratan bir ekibe sahip dizi. meselenin derinliğini katmanlı olarak yakalamaları ve kamera açıları inanılmaz. 3. sezonda bu çıtada zorlanmaları gayet doğal. umarım bunu iyi bir yerde toparlayabilirler.
  9. dizideki aksiyona kendini kaptırıp will ile lecter arasındaki manipülasyon savaşını gözden kaçıranların tekrardan izlemesi gereken muhteşem dizi.