1. (bkz: 42)
  2. varoluşumuzun bir sebebi olabilir ama hayatın anlamı var mı bilmiyorum. varsa bile bu soruya cevap bulmak bence kolay değil.
    kimine göre haz almak, kimine göre gerçeği aramak kimine göre ise kendi doğrularını belirleyip o doğrulara göre yaşamaktır...
  3. cennete gitmemiz için neden ölmemiz gerekiyor ?
  4. sistematik bir varoluş sorgulaması denemek isteyenler için:
    (bkz: sisifos söylenisi - albert camus)

    hayat, bir taşı sabahtan akşama kadar dağın tepesine çıkartmaksa eğer, neden yaşıyoruz? çünkü varlık yokluktan, cehennem yok olmaktan iyidir der camus.
    ben, daha çok dawkins'vari düşüyorum bu konuda. kendimizi yok etmiyorum, çünkü merakımı tatmin etmek, daha çok öğrenmek ve daha çok araştırmaktan zevk alıyorum. yaşıyorum çünkü insanlığın bilgi birikimine bir şeyler katmam gerek. yaşıyorum çünkü sadece kendim düşünemem, insanoğlunun bin yıl sonraki halinden (o günleri göremeyecek olsam da) ben sorumluyum.
  5. farkındalık sahibi olup bütün saplantılarından uzaklaşabilmek belki o zaman anlayabiliriz. saplantılarımız bizi kendimizden ayıran en büyük engel karşımızda.
  6. en az 1 milyon tl paran ya da aylık 10 bin tl maaşın yoksa senin için hiçbir zaman tam olarak var olmayacak durumdur.
  7. kapitalist çalışma sisteminden uzaklaşıp, minimum ihtiyaçla yaşayarak, doğaya ve insanın kendi içine dönerek bulabileceği anlamdır.
  8. bitse de gitsek.
    ugo
  9. siz bana anlamın anlamını söyleyin, ben de size hayatın anlamını söyleyeyim.
  10. ''hayat ileri bakarak yaşanır; geriye bakarak anlaşılır.''
    kierkegaard