• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.43)
house m.d
"house m.d., medikal drama tarzında 16 kasım 2004 ve 21 mayıs 2012 tarihleri arasında 8 sezon yayınlanan amerikan televizyon dizisi."


  1. 2004 yılında amerikada yayınlanan, toplamda 8 sezon süren hastane temalı dizi. başrolünü ingiliz aktör hugh laurie'nın canlandırdığı psikopat topal doktorumuzun altından kalkamadığı vaka yoktur. kendisi fazlasıyla ukala, aksi ve de dahidir. dizinin hastane temalı olması yanıltmasın, her bölüm ayrı bir felsefe, psikoloji, din ve bilimum kavramlar şölenidir. diyalogları, monologları, senaryosu tek kelimeyle enfestir. kimilerini yoldan çıkartarak ateist yapmışlığı bile vardır. tekrar tekrar izlenilesi dizidir. son olarak (bkz: it is not lupus)
  2. bölüm sonları bazen house abimiz çalar hafiften bir şeyler hoştur.
  3. dizinin ana karakteri olan dr house enfeksiyon hastalıkları uzmanıdır. intaniyeci deyince bütün karizması gidiyor adamın. mhrs'den randevu da alalım oldu olacak.
  4. bazı tıp terimlerini bize zorla öğreten dizidir (bkz: vicodin) . dizinin ana karakterinin uzmanlık alanı enfeksiyon olsa da dr. gregory house dizi boyunca princeton-plainsboro'da intaniyeci değil diagnostic medicine (tanısal tıp) uzmanı olarak çalışmaktadır. ufuk açar, sorgulatır.
  5. zeka seviyesi yüksek bir dizidir, sizi en uç noktasına kadar düşünmeye zorlayan dizidir.

    bitmesinden beri özlenmektedir. ayrıca wilson-house atışmaları da gerçekten muhteşemdir.

    ufak bir anı ile bitirelim

    chicken
  6. büyük bir keyifle seyrettiğim, hala ara sıra geri dönüp izlediğim, tıbbın sherlock holmes'ünü anlatan dizi. özellikle hugh laurie'nin kaliteli oyunculuğu, house karakterinin zekası kadar mutsuzluğunu da yansıtmaktaki başarısı ve karakterin gerek söyledikleri gerekse başına gelenlere gösterdiği tepkiler, insanı çoğunlukla düşünmeye ve bazen ahlaki sorgulamalara, bazense gülmeye itiyor.

    dizinin ilk sezonları oldukça akıcı, arada bir süre çekirdek kadronun değişmesiyle adaptasyon sorunu çekmek mümkün fakat geneli itibariyle izlenmeye kesinlikle değer.
  7. birkaç vaka dışında gerçekleşmeyen ama fantazi dünyasında aklına ilk gelen hastalık (bkz: lupus)
  8. ozellikle ekip icerisinde nefes almak, su icmek gibi siradan olan ve zaman zaman hastaları da kapsayacak şekilde insanların birbirlerinin hayatlarına her zaman degil ama çoğu zaman kendi çıkarları doğrultusunda manipulasyonlar, algı yönetimi ve diğer insanları kiskirtarak müdahalelerini, yönlendirme çabalarını izlemek rahatsız edici ama keyifliydi. takip ettiğim ve bitmesine üzüldüğüm nadir dizilerden.
  9. dizi sıralamamda en üstteki dizilerden biri.sanırım beni asıl çeken her durumdaki realist tavrı.çünkü acı da olsa dünya dönmeye devam ediyor ve biz acı çeksek de gerçekler,kurallar,olgular değişmiyor.