• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.40)
how i met your mother
27 yaşındaki manhattanlı mimar ted, arkadaş grubuyla kendine küçük bir dünya yaratmış bir genç. grupları dört kişiden oluşuyor: en iyi arkadaşı, hukuk öğrencisi marshall (jason segel), dokuz yıldır birlikte olduğu anaokulu öğretmeni sevgilisi lily (buffy the vampire slayer’ın willow’u alyson hannigan) ve kendine özgü fikirleri olan, takım elbise giymekten şaşmayan, kızlarla tanışmak için sağlam bir yöntem geliştirmiş barney stinson (neil patrick harris). onun kalıcı ilişki kurmak gibi kaygıları yok. tersine, renkten renge koşuyor. bizim onunla tanıştığımız sıralarda lübnanlı kızları beğeniyor, bir önceki favorisi yarı asyalı kızlarmış. günler böylece akıp giderken, marshall, anaokulu öğretmeni lily ile evlenmeye karar verdiğini açıklayınca ted (josh radnor) paniğe kapılıyor. romantik ted’in bekâr kalmaya hiç niyeti yok ve eğer gerçek aşkı bulmaya niyeti varsa, onun da harekete geçmesi gerek. derken robin scherbatsky (cobie smulders) ile tanışıyor ve ilk bakışta aşık olduğunu düşünüyor. acaba sahiden öyle mi?


  1. başka hiçbir dizide bulamıyorum bunda bulduğum tadı.

    bar muhabbetleri, arkadaşlık ortamı, espri tarzları ve özellikle de karakterlerin samimiyeti ve her birininin karakteristik özelliğinin seyirciye bu kadar net geçirilmesi efsane kılıyor diziyi

    !---- spoiler ----!

    finalini niyeyse beğendim ben. belki çok farklı olaylar yapılabilirdi evet ama robinin sonunda tede dönmesi tam istediğim gibi bir finaldi

    !---- spoiler ----!
    kup
  2. 10 bölüm katlanabildiğim ve scrubs izlemeye dönmek için izlemeyi bıraktığım dizi. öngörüm; basit olduğu ve basit kalacağı yönünde. barney aynı esprileri yıllarca yapacak, mesela: tam üzücü bir şey söyleyecekmiş gibiyken komik bir şeye bağlamak, geçin artık bunları. ted muhtemelen uzun süre robin'e tutulu kalıp aynı ezik görünümlü karakterde ilerleyecek. marshall ise en beğendiğim karakter oldu bu süre zarfında. eğer komedi seviyorsanız the office gerçeğini görmezden gelmeyiniz. dizide belli bir dinamik var, bazı karakterler değişiyor, kimisi ofis içinde makam değiştiriyor, kimisi gidiyor, yenisi geliyor. dizide oynayan bazı oyuncular aynı zamanda dizinin yapım ekibinde çalışıyordu bu da ayrı bir faklılık. scrubs işe başka bir şahane komedi.
    eyyorlamam bu kadar.
    janli
  3. neil patrick harris'in eşcinsel olduğunu öğrendiğimde, bir çok şeye inancımı yitirdim diyebilirim.
  4. sonuyla şaşırtmış ve mutlu etmemiş dizi. bu böyle bitmemeliydi. keşke... bitmesiyle barney stinson reisi özlemedik desek yalan olur tabi. ilk beş sezonu ise tekrar tekrar izlemeğe değerdir.
  5. hatırlayıp tekrar gülmek isteyenlere gelsin
    Kendi kulvarında güzel dizidir, 9 sezon boyunca güldürmüş ve ardında pek çok anı bırakmıştır. Bu beşlinin hayatını izlerken bizi kendi hayatımızdaki dertlerden uzaklaştırarak zannımca bir komedi dizisinin amacına ulaşmıştır. Friends niteliğinde (yeri geldi belirtmek lazım yıllardır süren tartışmadır bu: bence friendsin seviyesine ulaşmamıştır) yok mu güzel vakit geçirtecek bi' dizi diyenlere ilaç gibi gelecek yapımdır.
    !---- spoiler ----!

    her ne kadar dizi boyunca ted ile annenin 'efsanevi' aşkına bel bağlamışken bütün dizinin temelinde robin'in yattığını gösteren bir final yapmış, hayalleri kırmış olsa da kalbimizdesiniz.

    !---- spoiler ----!
    İçinizi ısıtacak bir Lilly & Marshall ilişkisi için bile tekrar izlenir.
  6. çoktan efsane olmuştur. üzgün olan herkes izlesin, içlerinde bir şeyler yeşerir.

    bir de "how i met your father" geliyor dediler ama?
  7. esprileriyle ve tiplemeleriyle seneler boyu gülmeme vesile olmuş güzel dizi. herkesin içinde kendini bulacağı bir dizidir.
  8. 1994-2004 yıllarına damgasını vurmuş new york'ta yaşayan altı yakın arkadaşın hayatı temalı bir friends gerçeği dururken, how i met your mother bir yerden sonra zaten ağzıyla kuş tutsa friends'ten ayrı anılmayacaktı. bu bir gerçek. ancak şöyle bir gerçek daha var ki, himym da ağzıyla kuş tutma tasasına çok fazla girmedi ne yazık ki.

    yaşım gereği himym güncelliği ve modernliği sebebiyle haliyle daha önce girdi hayatıma. ilk sezonlardan aldığım keyif ve sıcacık havayı o dönemler başka hiçbir dizide bulamıyor, sezonlar ilerledikçe ben döne döne ilk sezonları yeniden izliyordum. ancak ne yazık ki zaten asıl olay buydu. çok güzel başladı. ancak o sıcacık havasını hızla kaybetti. şimdi itiraf edelim, birçoğumuz ilk üç sezonun falan hatrına sonuna kadar izledi bu diziyi. bu da bir gerçek.

    gelelim friends mevzusuna. kabak friends çakması yorumu yapan bazı yazarlarımızın başına patlamış gibi görünüyor. zülfiyareler hep bunlarla dolu. friends'i daha ilk izlediğimde gözüme çarpan bariz detayları sizlerle paylaşmak isterim.

    1- sorunlu aile geçmişi olan, zengin karakterimizin ne iş yaptığının belli olmaması.
    2- grupta yer alan evli ve mutlu çift.
    3- grupta yer alan ve her daim "karmaşık bir ilişkisi" olan arkadaş/çift.
    4- grubun skor peşinde koşan çapkını.
    5- gruptaki, mesleğini tutkuyla yapan, üniversitede profesörlük yapmış ve hatta ilk derste tahtaya adını yazması olaylı olmuş bir karakter.
    6- bitmiş süt şişesinin buzdolabına geri koyulması meselesi.
    7- karakterlerimizin ev ve iş dışında bulundukları daimi kafe/bar.
    8- ekran karşısında başarılı olmak isteyen ama bunun için her türlü rezil işte çalışmak durumunda kalmış bir karakter.
    9- bunu sona sakladım. iflah olmaz çapkın joey'ye dizide soruluyor: "eğer joey olmasaydın ne olmak isterdin?" joey'nin cevabı ise: "barney."

    geriye himym'dan bize kalan bir tek barney stinson karakteri kalıyor. o da bana kalırsa friends'te yer alan joey-chandler birleşiminin modern çağa uydurulmuş, biraz daha asshole diyebileceğimiz ve replik eklenmiş hali. (lagen-wait for it-dary)

    hal böyle olunca bir defa friends izlemiş bir insan bundan sonra himym'a karşı asla objektif yaklaşamıyor. şimdi himym başlığına neden friends daha iyidir konusunun detaylarına girmeyeyim tabii.
  9. bir sezonda gülebildiğim bir iki sahnesini hatırladığım vasat dizi.
    not:joey tribbianisporluyum:)
  10. efsane dizidir, ilk izlediğimde aldığım tad, 7 yıl sonra tekrar açıp izlediğimde aldığım tad ile aynıdır. son sezona diyecek bir şey yok, hangi efsane dizinin sonu güzel oldu ki?