1. bizim türk insanının 'yumurta kapıya dayanma' olayı gelmeden birşeyleri halletme çabası pek olmamıştır.

    genede kendinizi geliştirebilmenin en temel yolu imkanınız varsa yurtdışında anadili ingilizce olan ülkelerde eğitim almanız. saçma da olsa tarif etmeye çalışın kendinizi bu tip olaylar hafızanızda o kelime veya cümle ile ilgili daha kalıcı olarak aklınızda kalmanıza vesile olacaktır emin olun. (tabiki orada gidip türklerle takılmayın)

    bunun dışında kesinlikle ingilizce altyazılı filmler izleyebilirsiniz

    son olarak mesleğiniz ile alakalı terimlerin anlamlarını iyi öğrenmeniz gerekir bu size iş hayatınızda mutlaka kolaylık kazandıracaktır.
  2. kesinlikle benden alınmayacak tavsiyedir.
    geçen gün altyazısız video izleyim dedim. anladığımla anlatılan apayrı şeyler çıktı. pes ettim.
  3. tam olarak ihtiyacım olan öğüt, tavsiye, yol gösterme ve yardımcı olmaların bütünüdür.
    lise ve üniversite hazırlıkta görmeme rağmen ne sınav ingilizcesi var ne de akıcı konuşma ingilizcesi. yurt dışına çıkma fırsatım yok. bolca vaktim var diyen birine verilecek tavsiyeler olmalı?
  4. başlıktan kasıt, doğal bir şekilde konuşabilecek seviyeye gelmek ise, a.j. hoge'u takip etmenizi (sayfalarında paylaşımları var) ve kendisinin "effortless english" setini önerebilirim. yalnız, bu seti aldığınızda, pratik yapmayı aksatmamanız gerekiyor çünkü setin amacı, pratik yapa yapa,sizin türkçe'sini düşünmeden, dilbilgisi endişesi yaşamadan otomatik cevaplar vermenizi sağlamak. setteki öyküler gerçekten basit(*:fabl gibi genel olarak) ama a.j. hoge öyle coşkulu ve anlaşılır anlatıyor, soru soruyor ki siz de kapılabiliyorsunuz ;) set sadece öykülerden oluşmuyor, o öykülerle ilişkili ve sadece ingilizce için değil, genel olarak kişisel gelişiminiz için faydalı kısımlar da var.
    bir de a.j.hoge öğrencilerin yazışabileceği bir platform oluşturmuştu(*:hâlâ vardır herhalde),öğrencilerle arada canlı video bağlantısı yaparak da konuşma pratiği yapıyordu(*:bu konuda çekingen olduğum için kaçtım gerçi ondan;))
  5. tanim: ingilizce'nin gelistirilmesi amaciyla dilbilimciler tarafindan yapilacak olan calismalari kapsar.

    ingiliz dilbilimcilerle "ingilizceyi gelistirme yollari" uzerine ortak calisma yurutmek icin bu ay icerisinde londra'da olmayi planliyordum ve de bu sebeple ingilizcemi acilen gelistirmem gerekiyordu, sans eseri bu basliga rastladim da yukaridaki girilerden faydalandim. (*:swh)
  6. ingilizceyi geliştirmenin yolu boğazdan geçer. valla.
  7. eğer kolejli değilsen, anne babandan biri ingiliz değilse, yaşadığın yerde ingilizce sokakta konuşulan bir dil değilse hayatta öğrenemezsin. su bile isteyemezsin bakkaldan. hele hele "tense"ler şeklinde dil öğretmeye çalışan kurslara temas etmişseniz tamamen sıçtınız. bildiğiniz de gider.