1. sabirsizlar
  2. "+boş zamanlarında ne yapmayı seversin?
    -kitap okurum, müzik dinlerim."
    neden boş zamanlarımızda kitap okuruz? okumak boş bir iş midir?
    ben duygularımı kitaplarda buluyorum. kitap okudukça genişliyor sanki içim. herkesten farklıyım diyorum, kendimi keşfediyorum karış karış. tanıdık topraklarda geziyormuşum hissine kapılıyorum. okumayan insan,bu yüzden duygularından kaçan insandır benim gözümde. ya da duygularının farkında olmayan insandır. kolaycıdır, düşünmek istemez. ya sıkıcıdır kitap ya da onun vakti yoktur. fakat boş zamanlarında hep kitap okur o.

    okumayan anlayamaz diyeceğim şimdi, klişe olacak. ama okumayan anlayamaz arkadaş. kitaplar nankördür, küsüverirler sana. bir süre okumazsan o kitabın kapağı açılmaz bir daha. okudukça okumak istersin. ben şimdi "ben kitaptan sıkılıyorum yea filmciyim ben" diyen birine, hoşuna giden bir cümlenin altını çizerkenki hazzı nasıl tarif edeyim? ayraç bulamadığımda kitabım kıvrılmasın diye sayfa numarasını ezberleyip kapağı kapattığımı nasıl anlatayım?
  3. neden okunur okunmaz bilemem ama başlıktaki yorumların bir kısmı baya abartılı olmuş. kitap okumaktan kastınız ejderha toynağı, büyücünün başı, aşkın binbir tonu, bella ile edvırdın yiyişmesi ise, bunlar yerine evrim ağacına ya da benzeri sitelere girip 3-4 makale okuyan adam en azından nitelikli, işe yarar bir bilgi öğrenmiş olur. youtube üzerinde bilimle, tarihle ilgili yayın yapan tonla kanal var. bunları takip eden, düzenli izleyen biri de en az kağıt üzerinde okuyan kadar yetkin olabilir bir konu hakkında. düzgün bilgiye ulaşmanın oldukça kolay ve çeşitli yolları olduğu bu çağda, kağıt üzerinde okumuyor diye bir kesimi dışlamak, cahil ilan etmek mantıksız bana göre. eleştirilmesi gereken genel olarak herhangi bir şeyi merak etmeyen, okumayan(kitap veya internet üzerindeki bir materyal), bilgiye ve öğrenmeye ilgi duymayan insanlar olmalı.
  4. günde 10-12 saat çalışan, kıt kanaat ay sonunu getirmeye çalışan, boş vakitlerinde kafadan hesap yapa yapa matematiği ilerletmiş bir insan (bu ülkenin 3/4'ü belki de) kusura bakmayın kitap okuyamaz. bir kere kitap okumak tv izlemeye benzemez, okursun düşünürsün, yorumlarsın... bunun için de yukarıdaki durumun olmaması gerekmektedir. felsefe neden ve nasıl antik yunanda başlar mesela günümüz felsefecilerinin hemfikir olduğu nokta kısaca: kafa rahat...
    421
  5. aynılıktan kurtulmaya korktukları ve yeni tatlara kapalı oldukları için.
  6. okumayı alışkanlık haline getirmeye çalışanlardanım günümün büyük çoğunluğunu bir ekrana bakarak geçiriyorum ve faydası olmuyor. yolda giderken midem bulanmasa kitap okuyanlara çok özeniyorum. belki bu siteyle hevesim artar
  7. vakit bulamadıkları için :)
  8. kgn
  9. aslında sözün kısası kitap okumayı sevmiyoruz. kitabın bize neler kazandıracağının farkında değiliz. kitap okumayı kahvaltı yapmak, işe gitmek, araba sürmek gibi günlük rutin olarak yaptığımız işler gibi görmediğimiz sürece ve kitap okumanın insana verdiği hazzı tatmadığımız sürece ne söylesek, ne kadar yazsak boş. bunu başarabilen ve bu tadı alan insan ömrü boyunca kitaplardan ayrılmaz zaten.