1. fotoğraf pek bi güzel olsada içinde siz yoksanız daha az beğeni aldığı, bir zamanlar açıklamasının feysbuk'un sadece fotoğraflı hali olduğu uygulama.
  2. birçok formula 1, klasik araba, yazar sayfasını takip ettiğim sosyal medya.

    ancak son yıllarda insanların instagram algısı değişti.orasını burasını açıp rant elde etmeye çalışan kızlar ve görgüsüzler ile doldu taştı.
  3. çeşitli ekollere bürünmüş sosyal medya. bodybuildinge gönül verenler, kitap kapağı tefrika edenler, travelcılar, ticaretini yapıp ekmeğine bakanlar, güzel kız varsa bakarımcılar. hepsi de bir garip. ego okşamanın yollarından sadece birine dönüşmüş durumda.
    sezgi
  4. 'orasini burasini açarak rant elde etmeye çalisan kadınlarla' birlikte başta omuz, gögüs, karın, sırt olmak üzere gelistirdigi vücudunun her noktasının fotografini çekip paylaşarak rant elde etmeye çalişan erkekler ve görgüsüzler ile dolup taşan sosyal medya mecrası.

    illa cinsiyet üzerinden tanım yapılacaksa böyle yazilmasinin daha dogru oldugunu düsünüyorum.

    instagram'da bu tarz fotograflar görmek istemiyorsaniz takibi birakin.

    sahsen ben sadece rujlu dudagini, dekoltesini, aynadaki kasli vucudunu, tayyip fotografi paylasanlari, gece gunduz ceyiz, bohca, yeni evinin koltugunun fotografini paylasanlari, agız dolusu kahkaha atarak cektikleri selfilerin altina alakasiz acıklı şiir yazip paylaşanlari elimden geldigince takipten cikarmaya çalisiyorum. cunku bu fotograflar hosuma gitmiyor.

    bunlarin yani sira takip edilesi cok guzel hesaplar da var. hakkini yememek lazim. bu nedenle instagram kullanmayi cok seviyorum.

    herkese bol bulutlu, güneşli, karlı, denizli, yeşillikli, arkadaşli, aileli fotograflar cekmeyi cekilmeyi diliyorum. fotoğraf çok güzel bir şey cünkü.

    edit: imla
  5. kullanmayı sevdiğim ve doğru kullanıldığında epey keyifli olan sosyal mecra.
    fotoğrafla uğraşmayı sevdiğim için genelde çektiğim fotoğrafları paylaşıyorum ve eş dost dışında fotoğraf sanatçıları ve paylaşımlarını beğendiğim resim, sinema, seyahat vs. içerikli sayfaları takip ediyorum.

    ama sağda solda "kendini gösterme merakı olan beyinsiz insanların kullandığı uygulama", "yediğini içtiğini herkese gösterme amaçlı kullanılan gereksiz uygulama" gibi sırf uygulamayı kullandığı için kullanan her insanı aşağılayan gereksiz nefret dolu gerzekçe genellemelere de sinir oluyorum. karşınıza neler çıkacağı sizin uygulamayı kullanışınıza bağlı. şahsen karşıma bilimum vücut uzvunu sergileme veya yediğini içtiğini gösterme amacı güden insanlar nadir çıkıyor. keşfetinize sizin takip ettiğiniz hesaplara, beğendiğiniz paylaşımlara göre fotoğraflar düşüyor. keşfet'ten çok güzel hesaplar, güzel insanlar bulduğum çok oldu.
    yani siz bikinili kız/kaslı erkek fotoğraflarında fink atıp atıp "hepinizden iğreniyorum!!" diye gezerseniz, karşınıza da hep öyle fotoğraflar çıkar.

    yine bir diğer genel eleştirin aksine insanların anılarını paylaşması (abartılmadığı ve sosyal medya bağımlılığına dönüşmediği sürece) anıları değersizleştirmiyor ya da insanlığa dair bir kötüye gidişatı göstermiyor bence. küçükken hatırlıyorum eve gelen misafirlerle kocaman kocaman albümlere bakıp o anıların tekrar yaşandığını. elbette aynı değil ama instagramın da bir nevi bunun teknolijiyle beraber dijital ortama taşınmış hali olduğunu düşünebiliriz. sevdiğim insanların eğlendiği/gezdiği anları görmek beni rahatsız etmiyor en azından.

    "mutluluk yalnızca paylaşıldığında gerçektir."(*:into the wild) diyerek bitiriyorum.(*:swh)
  6. doğru kullanım önemli burada. pek çok doğa ve hayvan fotoğrafçısını ve gezgini takip ettiğim doğrudur. bunun dışında bir kaç sanatçı, tiyatrolar...vs . hal böyle olunca kim nerede ne yemiş ve nasıl bir stil biçmiş kendine göremiyorum ben.

    şöyle bir sıkıntısı var yalnızca; videolar açılamadığı gibi programdan çıkma sebebim oluyor. buna bir çare bulunamadı.
  7. zoom özelliği gelmiş artık fotoğraflarına daha yakından bakıp ağlayabiliyorum.tşk insta.
  8. sosyal medyadaki yenilikleri önce ne gerek vardı diyerek karşılıyorum sonra seviyorum. instagramdaki "hikayem" uygulaması da böyle oldu. önce saçma yaa zaten foto paylaşıyoduk dedim. sonra sevdim. normalde profilimde bi tema var ve öyle olmasını seviyorum. ama beğendiğim şeyleride paylaşmak istiyordum. şimdi paylaşıyorum. hergün yeni bi foto koyuyorum. zaten 24 saat sonra kendiliğinden siliniyor. değişik bişi. i like it :)
  9. "fotoğrafların hiç sanatsal değil, neden fotoğraf çekiyorsun ki?" şeklinde yorum yapan insanlardan bıktıran sosyal platform.

    ben fotoğraf sanatçısı olduğumu yazmış mıyım ya da fotoğraf sanatçısı olmak gibi bir iddiam var mı? yok!

    sana ne be o zaman arkadaş. istersem kedimi uyurken çekip yüklerim, istersem sokakta hoşuma giden bir yerin fotoğrafını çekerim, istersem okuduğum kitapları çekerim...

    sanki hepiniz birer ara güler klonusunuz... hayır bir de beğenmemesine rağmen takip ediyor beni. etme o zaman beğenmiyorsan...
  10. uçsuz bucaksız asimetrik bir evren.

    içinde kayboldum. bu mecralardan harbiden uzak durmak lazım.