1. seçtikleri erkeği onaylatma gereksinimi birey olamadıklarından kaynaklanıyor. türkiye'de kadınlar genel olarak 35 yaşından sonra kendi ayakları üzerinde durup kendi karar verebilir duruma geliyorlar yani birey olmaya başlıyorlar.
  2. instagram hesabından kahve ve el değmemiş pürüzlükteki kitap fotoğrafı paylaşan canlı.
  3. anlayamazsınız.
    o spiralin yaptığı dalga, köpürtmesi....
  4. "bilmeyene nefs bilene nefestir..."

    şems-i tebrizi.

    olmadığım için bazen mutluluk duyuyorum. ki bu topraklarda kadın olmak, erkeğin yüreğinde olan harc değildir. kadın olmak zordur bu coğrafyada. ismini hatırlamadığım bir şaire göre; sırası ahırdaki öküzden sonra geliyor. bana göre sırasını kurdu oldu hem cinsine nispet olsun diye erkeğe peşkeş çekiyor. kadınların dayanışması topluma çekidüzen verir. fakat bu dayanışma toplumumuzda hiç olmadı ve maalesef olmayacak gibi görünüyor. kadın, kadınlar her daim erkeklerin değirmenine su taşır. değirmenin taşı öğütür, ezer, unufak eder. bereketin remzi olan kadın çoraklaşır, kurur, kanar.

    olmasaydı, olmazdık.
  5. yaşama sebebim. gerçi pek çoğunun inanma sebebi de kendisi. huriler erkek ise bilmiyorum tabi.

    açıkçası ben içlerinde henüz bu mertebeye erişmemiş olanlarını daha çok seviyorum. ama yine de eli yüzü düzgün olanlarının her türlü gideri var. kezban olanları hiç çekilmiyor bunnarın. hayır yani kaşkoldan bozma etek giymişsin gelmiş bana ayak yapıyorsun? neyin kafasıysa artık.

    yine de olmazsa olmuyor. katlanıyoruz işte istediğimizi alana kadar. en çok ağızları doluyken bile konuşmaya çalışanlara tilt oluyorum yannız. bi sus bi sus.
    trk
  6. her ne kadar yersekte erkeklerden rol çalmaya çalışanlar ve erkek düşmanlığı yapanlar hariç hepsi bu dünyayı yaşanabilir kılan yegane kişilerdir iyi ki varlar iyi ki yanımızdalar.
  7. bugun metroda koltuga yerlesirken (omuzlari genis yagiz bir delikanliyim) hemen sol taraftaki cirkin kadinin ciplak koluna elim degdi. kazara bir durum yani. kadin ok gibi yerinden firladi ve baska bir koltuga gecti. ben ise melul melul bakmakla yetindim. ne oldu yani? beni niye zan altında biraktin be kadin! dunyada tek disi sen kalsan, insanligin devami icin yatarim ancak seninle, o da sırf insanlik hatrina ha!
  8. kadının bir tanesi sağa dönerken bir gence çarpar. genç ayağa kalkar ve arabanın farlarını göstererek buna sinyal diyorlar der. kadın'ın cevabı: ''benim nereye döneceğim kimseyi ilgilendirmez.'' der.

    (bkmynz: erkek)
  9. kadın, doğar.
    bebektir , her bebek kadar sevilesi, öpülesi,mıncıklanası bir şeydir.
    çocuk olur,yürür,dillenir,keşfeder,sevdirir kendini.
    öğrenmeye başlar,kadın olmasa da dişi kimliği hemen giydirilir ona.
    bebekleri olur,fırfırlı pembeli kıyafetleri kirlenmemeli,saçlarına sakız yapıştırmamalı,sıkıldığı tokasını çıkarıp atmamalıdır.
    şımarırken bile öğrendiği cilveleri yapmaya başlar minicik bir çocuk.
    ergenliğe girerken bu cinsiyet konusunun ciddi bir mesele oluşunun sızısı düşer yavaştan içine.
    regl denen "karın ağrısı" ile, "kan lekesi" ile, gelişen memelerinin ağrısı ile tanışır.
    erkekliğe adım atma törenleri mehter marşlarıyla falan kutlanan kendinden farksız çocukların anlamsız gururuna bakarken hep bir suç gibi gizlemeye çalıştığı kadınlığı ile nasıl başedeceğini bilemez.
    etrafındaki akrabaları dışında abi,amca,kardeş kategorilerine yerleştirdiği insanların ona alıcı gözle baktıklarını hissettikçe içindeki korku büyür.
    hem saklaması hem koruması gereken bir şeyler vardır onda.
    genç kız olur,sever sevilir,ama sevişemez,sevişmemelidir.
    sevişirse bu büyük kabahat ve sorumluluk sadece onun omzuna yüklenir.
    sevdiği erkek bile onu suçlar onunla olduğu için.
    vakti geldiğinde evlenmesi beklenir.
    evlense bir dert evlenmese daha büyük bir dert, kocasına ve çocuklarına bakmak zorundadır.
    kadının çilesi ölene kadar bitmez.
    öldükten sonra biter mi derseniz? öldükten sonra da bitmez.
    cennette kocasının haremi,ona huriler,sevdanın yolları,bize kurşunlar.
    gene de bütün bunlara rağmen güzeldir kadın olmak.güzelliktir,anneliktir. sırdaşlıktır, bilgeliktir. şevkattir, anlayıştır.
    kadın olmanın zorlukları erken tekamül ettirir insanı.zorluklara rağmen yıkıp dökmeden hayatta her şeyden hakkını alan ve hayat verendir kadın .
    ---fin---