1. her şeyden önce buna ciddi karar vermen gerek çünkü sen bu eylemi 2 hafta uygulayıp her geri döndüğün zaman vücudun buna alışacak ve iraden hep zayıflayacak kararını ver.
    gerçekten fazla kilolarından kurtulmak istiyor musun?

    eğer istiyorsan hemen bir diyetisyene git devletin eğitim ve araştırma hastaneleri bu işi yerine getiriler. gitmeye utanıyorsan yada üşeniyorsun diyelim o zaman porsiyon küçült ama benim yaptığım gibi her şeyi küçültüp te günlük saf protein ihtiyacını almamazlık etme çünkü vücut biraz aç kalacak ve yağ yakmaya başlayacak onun protein ihtiyacını kas erimesi olarak görmemek için bunu öneriyorum. birde evde günlük şınav ve mekik programları var internete onlara bakıp ta bit yandan yağ yakman kolaylaşır bir yandan da kas yapıp hergün artan şınav sayınla gurur duyabilirsin.
    bunları nasıl mı emin konuştuğumu söylersem ben 115 kilo 1.80 boyundaydım ve diyetisyene gitmeden sadece evde porsiyon küçülterek (aç kaldım) 90 kiloya düştüm yaklaşık 3ayda ve bu benim kaslarıma baya dokundu düşünmeden başladım bu yola sen başlama diye yazıyorum. tabi diyetisyene gidersen o sana benim gibi porsiyon küçültmek yerine günlük kalori ihtiyacına göre bir program hazırlayacak ve geri kalanları yürüyerek yakmanı isteyecek hem kas kaybı yaşamayacaksın hem de bir uzmanın görüşlerine sahip olacaksın sakın çekinme git.

    ama herşeyden önce kilo vermen gerektiğine inanıp git saglığın için gittiğini unutma..
  2. sık ve az yemek ile çok kolay kilo verirsiniz. günde sekiz öğününüz olsun. istediğinizi yiyin ama sık yemek yemeyi unutmayın. aç kalmadan zayıflarsınız.
    ozumm
  3. o değil de bu 0.5 kg verdiğinizi nasil ölçüyorsunuz arkadaş insan icabinda afedersin bazen 1 kg siçiyor
  4. kendi deneyimlerime bakarak söylüyorum buları,kilo yememekten çok düzenli egzersizle verilecek bi şey,düzenli beslenmeyip aç kalınca da verirsiniz ama vücudunuza en kötü şeyi yapmış olursunuz. ben derim ki düzenli spor ve bol protein ağırlıklı dengeli diyet,kolay gele ;)
  5. kiloyu sadece rakam olarak düşünmezseniz ve spor salonuna gidebilme imkanınız var ise çok kolaydır. bu salonlarda hem kardiyo hem vücut geliştirme aletlerine ulaşabileceğiniz için düzgün bir programla 1-2 ayda fit bir vücuda sahip olmak düşündüğünüz kadar uzak değil.

    kiloyu rakam olarak algılama bakma olayına gelirsek, aynı kilodaki iki insanın vücudunun aynı şekilde olmadığını mutlaka fark etmişsinizdir. 70 kilo, fit ve üçgen vücutlu insanlar olduğu gibi 70 kilo, bira göbekli insanlar da var. bunun sebebi bu kiloyu oluşturan bileşenlerdir. birinin vücudunun büyük kısmını kas oluştururken diğerininkini yağlar oluşturuyor olabilir. bu nedenle zayıflarken sadece yemekten kıssam bile zayıflıyorum, kilom azalıyor olarak düşünmeyin. bu şekilde zayıflamaya çalışırsanız büyük oranda kas kaybedeceğiniz ya da kas kütlenizi artıramayacağınız için sarkık, fit durmayan bir vücut ile karşılaşabilirsiniz.

    bu nedenle şahsi tavsiyem ; önce bir diyetisyene gidip kan ve kalp testi yaptırıp spora uygunluğunuzu tespit etmelisiniz. eğer uygun iseniz bir spor salonuna kayıt yaptırıp düzenli spor yapmalısınız. tabi burada herhangi bir program veya egzersiz hareketi paylaşmayacağım çünkü herkesin vücudu ve bünyesi farklı. zaten gideceğiniz salonda mutlaka hocalar olacaktır. bu hocalardan uygun bir program alın ve sabırla uygulayın. bünyenize ve hedeflerinize göre değişmekle beraber 1-2 ay içinde fit vücuda sahip olmak oldukça kolay.
  6. ne yiyip ictiginiz önemli degil. önemli olan harekettir.
    günde en az yarim saat, kalp atislarinizin yükselttiren, terlemenizi saglayan ve kisa süreli de olsa son gücünüzü kullanmaniza yol acacak, bir egzersiz (merdiven cikma, kosma, bayir yukari tirmanma vb.) yapin.
    soguk havalarda, arada bir üsüyün, yada üsüme sinirindan fazla ortaligi isitmayin yada giyecekleriniz sizi sadece üsümeyecek kadar isitacak sekilde secin.
  7. bol su için.
    meyve sebzeler ağırlıklı beslenin.
    düzenli spor yapın.
    sık ve az az yiyin.
  8. söz konusu kişi insülin direnci denilen illete sahip değilse verilen tavsiyelerin çoğunun geçerli olduğu eylem. geçekten de basit şekeri, beyaz unu kesip biraz spora başlayınca kilo vermeye başlıyorsunuz.

    ancak insülin direnci denen lanet bedeninizdeyse kilo vermek kısmı yaktığından daha azını ye ve spor yap tavsiyeleriyle gerçekleşmiyor. bu süreçte evet kilo veriyorsunuz ama sadece yağdan değil kaslarınızı da bir güzel yakıyorsunuz. kaslarınız kayboldukça metabolizma hızınız düşüyor ve daha önce yaktığınızdan daha az olan kalori tüketiminiz artık yaktığınızdan daha fazla hale geliyor. sonra yağ depolamaya geri dönüyorsunuz.

    özetlersek kilo verirken kas ve yağ kaybettiniz, alırken sadece yağ aldınız. yediğinize içtiğine çok dikkat ettiniz, hafiften spor da yaptınız ancak bunun sonucu yine uzun vadede kilo almak oldu. üzerine mevcut olan insülin direnci de daha arttı. hem fiziki hem mental olarak yıprandınız. ben neden kilo veremiyorum diye depresyonlara giriyorsunuz. evet su içsem bile yarıyor kulübüne hoş geldiniz.

    kısaca eğer sağlıklı beslendiğiniz halde kilo veremiyorsanız, hatta alıyorsanız bu insülin direnci denen illetten şüphelenmek gerek. bu konu ile ilgili acı tatlı tüm tecrübelerimi ilgili başlıkta anlatacağım.
  9. 35 kilo veren insan olarak ben başlayayım anlatmaya;
    hayatımın her aşaması diyetle geçti. 75 kilo baya baya tombiş bir kızken şuan 42 kilo çıtı pıtı bir şeye döndüm, ancak özetle söylüyorum ; çok acı çektim.

    metabolizma hızı oldukça yavaş bir insan olarak, arkadaşlar piyasa evet dolandırıcı kaynıyor ama gerçekten kilo vermek ve bunu korumak istiyorsanız önce kas/yağ oranınıza ve metabolizma hızınıza bakın. spor yapın ama 2 saat dahi olsa özel ders alın, antreman programı yapın. ben çok hızlı ve çok yanlış şekilde kilo verdim. göğüs ölçüm 90 iken şuan 75 i zor dolduruyorum çünkü yanlış diyet ve sporla kas oranımı tamamen bitirdim. vücudunuzda ne eksik ve ne fazla önce onu belirleyin. metabolizma çok önemli, eğer benim gibi minimum oranın altındaysa hızı, önce bunu düzeltmek zorundaasın. yanlış diyet ve spor kas oranınızı düşürdüğünde kalçalara ve göğüslere de veda ediyorsunuz. her insan özel bir yapı, şuan bütün işimin arasında spora gidiyorum, sırf kas oranım yükselsin diye. özel ders de alıyorum ki yapacak bir şey yok. bu dünyaya bir kez geldim, ve istediğim o vücuda bir şekilde sahip olacağım. acı çekiyorum ancak hiçbir başarı kolay gelmiyor.

    protein beslenin. spor yapın. ama sizin ihtiyacınız olanını yapın.
  10. nasıl daha fazla kilo alabilirsiniz öncelikle bunu düşünün?
    ardından cevapları beyaz bir kağıt ve bir kalem yardımıyla not alın. beyaz olması önemli.
    şimdi cevaplarınız üzerinden yola çıkabilirsiniz.
    en azından kendi farkındalığınızın önemini anlarsınız.
    hayatı boyunca hiç tatmadığı gıdalar üzerine diyetisyenlik taslayan çakma beslenme uzmanlarına göz kırpabilirsiniz ve kararlılıkla durursanız belki şirinleri bile görebilirsiniz ama korkmayın kan şekeriniz düşmüştür.