1. eğer kilolu biriyseniz kilonuz bilgisayar başında geçirdiğiniz süreyle doğru orantılıdır , yani ne kadar çok bilgisayar başındaysanız kilonuz o oranda artar.

    eğer zayıf biriyseniz kilonuz bilgisayar başında geçirdiğiniz süreyle ters orantılıdır yani ne kadar fazla bilgisayar başında durursanız kilonuz o oranda azalır.
  2. benim gibi habire yeme içme başlıklarına yazmayın mesela. o kategoriye girdiğimde oluşan direk bir acıkma hissi var.
  3. lan bana bakın şüşkolar çare diyette değil. oturuş şeklinizde. sandalyenin üzerine bi güzel tüneyin. sol ayağnızı altınıza alın sağ bacağınızı kırıp göğsünüze doğru çekin umarım canlanmıştır. bu şekilde mideyi sıkıştırırsınız. daha sonra euzu besmele çekin bi güzel ne varsa yeyin. yiyip yiyip kilo almayanlara dahil olursunuz. bkz boyum 1 80 kilom 55. bana da teşekkür edersiniz. balık etli teyzelere yapacak bişey yok. onlar öyle çok tatlış ^^
  4. bol su için.
    meyve sebzeler ağırlıklı beslenin.
    düzenli spor yapın.
    sık ve az az yiyin.
  5. kesinlikle yemekten uzak durmaktır. giren kalori çıkan kaloriden daha az ise kilo verememe gibi bir şansınız yok,
  6. çok basit yemeyin. günde 3 öğün varken, 6 öğüne çıkarmak biraz şov bence.
  7. bira diyeti uygulayın
  8. söz konusu kişi insülin direnci denilen illete sahip değilse verilen tavsiyelerin çoğunun geçerli olduğu eylem. geçekten de basit şekeri, beyaz unu kesip biraz spora başlayınca kilo vermeye başlıyorsunuz.

    ancak insülin direnci denen lanet bedeninizdeyse kilo vermek kısmı yaktığından daha azını ye ve spor yap tavsiyeleriyle gerçekleşmiyor. bu süreçte evet kilo veriyorsunuz ama sadece yağdan değil kaslarınızı da bir güzel yakıyorsunuz. kaslarınız kayboldukça metabolizma hızınız düşüyor ve daha önce yaktığınızdan daha az olan kalori tüketiminiz artık yaktığınızdan daha fazla hale geliyor. sonra yağ depolamaya geri dönüyorsunuz.

    özetlersek kilo verirken kas ve yağ kaybettiniz, alırken sadece yağ aldınız. yediğinize içtiğine çok dikkat ettiniz, hafiften spor da yaptınız ancak bunun sonucu yine uzun vadede kilo almak oldu. üzerine mevcut olan insülin direnci de daha arttı. hem fiziki hem mental olarak yıprandınız. ben neden kilo veremiyorum diye depresyonlara giriyorsunuz. evet su içsem bile yarıyor kulübüne hoş geldiniz.

    kısaca eğer sağlıklı beslendiğiniz halde kilo veremiyorsanız, hatta alıyorsanız bu insülin direnci denen illetten şüphelenmek gerek. bu konu ile ilgili acı tatlı tüm tecrübelerimi ilgili başlıkta anlatacağım.
  9. sık sık yiyin az az yiyin yalanına asla kanmayın. dobişko olduğum dönemlerde denemişliğim ve yamulmuşluğum vardır. düzenli yiyin ve doyduğunuzda bırakın. suyun diyetinizin en önemli parçası olduğunu asla unutmayın. bol bol su için, ama çok da abartmayın. sadece sporla kilo veremeyeceğinizi de aklınızdan çıkarmayın.
  10. artık az ye, spor yap, şu kadar su iç yazmayın lütfen. herkes biliyor az yemek ve spor yapmakla kilo verileceğini. ha ne yazalım o zaman diyorsanız cevap çok basit: yazmayın.

    ekleme: yazacaksanız bile pek bilinmeyen bilimsel^:salak saçma sitelerin temelsiz iddialarını değil^ çalışmaları paylaşırsanız çok daha faydalı olur.