1. kitaplar önemli varlıklar. en büyük zevklerimden biri kitapların içinden çıkan ayraçları biriktirmek. koleksiyonum var ciddi ciddi. ama en sevdiğim ayraç d&r dan aldığım tahta ucunda bebek ayı olan.
  2. kimlik.

    tembellikten ne elime geçerse onu ayraç olarak kullanırım. bir gün elime kimliğim geçti, kullandım. kimliği son görüşüm oldu. o kadar aradım taradım yok! sonra karakoldu nüfus müdürlüğüydü bir sürü uğraştım bir de 50 lira ceza ödedim.

    kimlik hala kayıp. inş. ödünç verdiğim kitapların içinde kalmamıştır da, bir de üzerime naylon şirket falan kurmasınlar.
  3. yaprak.
  4. parmak
  5. elime bir yerlerden bir şekilde geçmiş gıcır gıcır kalabilmiş 1 lira. anlayacağınız üzere kağıt.

    burada yazar steven spielberg'in bir sözüyle yoluyla çıkıyor: "kitap ayracına bir dolar vermek niye, doları kitap ayracı yerine kullanmak varken."
  6. başka bir kitap.

    bazen de hüzünlü bir çiçek cesedi.
  7. zihnim...

    evet.. kaldığım sayfayı aklımda tutmaya çalışıyorum. hatta öyle çalışmalarım vardırki bir kerede dört kitap okuyup herbirinin sayfasını aklımda tutmaya çalışmışlığım ve başarılı olmuşluğum var. çok akıllı biri sayılmam ama güzel bir zihin antrenmanıdır. öneririm.
  8. cok gerekli olmasa da okurken keyfime keyif kattıgı için püsküllüsü, resimlisi , mıknatıslısı , yazılısı,tahtası, bu amaç için aldıgım kitap ayraçları.
    bazen gereksiz para harcadığım dogrudur, hediye olarak gelince daha da bi degerli ve güzel oluyor :)
    (bkz: cok para vermeye kıydıgım esyalar)
  9. terlik
  10. agac yapragi