1. her zaman, her konuda yeniyi destekleyen benim bile kitabın her zaman bir adım önde olacağını düşündüğü versus.
    ulsa
  2. seks vs e-seks, olmadı di mi? öyle işte.
  3. bu güne kadar kindle kullanmadım ve kullanmayı düşünmüyorum, sahaftan bir kitap aldığımda o kitabın yıllar geçirmiş kokusu ve kitaba dokunduğumda hissettiğim o duyguyu, elektronik bir cihaza değişmeyeceğim. kitap yer kaplıyordur saklanması taşınması vs sorun oluyordur, eğer gerçekten değer veriyorsanız bir sorun olmayacaktır
    chuck
  4. benim için aslolan kitaptır. e-kitap ancak ve ancak taşıma gibi konularda yardımcı olabilir. örneğin, bir kitabı aldığımda içinde e-kitap halini indirebileceğim bir kod olsa ben o kodla indirsem, kütüphanemi yanımda taşısam çok hoş olur. ama e-kitap'a bir kitap parası vermek düşünülemez. ben okuduğum kitabı kütüphanemde görmek isterim. dokunmak, elimde tutmak isterim. evimde otururken de e-kitap falan okumam.
  5. geçen seneye kadar e-kitaba tamamen karşıydım. dokunmadan, koklamadan kitap okumak bana saçma geliyordu. hele altını çizmeden. ancak gurbet durumu işleri değiştirdi. türkiyedeki son günlerimde hala e-kitaba karşıydım ama arkadaşlarım yurtdışına taşınmadan önce orada kullanmam için hediye ettiler. kullandıkça taşıma konusunda oldukça üstün olduğunu gördüm ... ancak benim için hala bir kitap değil. eğer kendi kütüphanemin yakınındaysam elime e-kitap okuyucumu almam. ama kütüphaneme ulaşamadığım durumlarda (bkz: koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler) .
  6. günümüzde e-kitabın kazanacağı versus.

    telefonum da yaklaşık 5000 kitap var eğer bunlara ciltli kitap olarak sahip olsaydım bir odamı kitaplara ayirmam gerekirdi.
  7. bu versus bir kaç ay önce karşıma çıksaydı kesinlikle kitap derdim. ancak (bkz: kindle) kullanım kolayligi, popüler olmayan kitaplara rahatlıkla ulaşılabilmesi ve en önemlisi saklama kolayligiyla artik 1 adim one geçmiştir benim için.
  8. hissetmek ve koku mevzuları bütün prezervatif markalarını bile çılgın bir rekabete sürüklemişken kendi çapımda mukayese bile etmem.
    suka
  9. bunu soru halinde yönelttiğim iki tür insanda aldığım cevaplar hemen her zaman aynıydı.

    birinci grup, evinbir köşesini kütüphane kıvamına getirmiş, geçmişten bu güne kitap kurtları ve cevaplar genellikle şu şekilde:

    "o kitabın kokusunu hissedicem ben, böyle elimde ağırlığı olcak, sayfalar hışırdıycak çevirirken."

    ikinci grup (ki ben de dahilim buna) genellikle elinden düşürmediği akıllı telefon, tablet gibi araçlar üzerinden e-kitap okuyan grup ki bu grupta cevaplar da genellikle:

    "yani telefonda çok daha kolay oluyo, her yerde rahatça okuyabiliyosun vb" türden şeyler.

    benim açımdan e-kitap ve nedenleri:

    - neredeyse istediğim her kitaba, istediğim dilde, istediğim anda yanımda sürekli taşıdığım bir araçla ulaşabiliyor olmam.
    - binlerce kitaptan oluşan kütüphanemi her yere yanımda taşıyabilmem.
    - gece okurken sayfayı ışıklandırmaya gerek duymamam, hışır hışır sayfa çevirmektense bir kaç parmak hareketiyle istediğim başlığa, bölüme, sayfaya hatta arama yaparak kelimeye dahi anında ışınlanabilmem vb gibi birçok kolaylık.

    zaten instagramda gördüğüm kadarıyla normal kitap okuyabilmek için gerekli kriterleri sağlamıyorum, kahve sevmiyorum bir kere ben, ayrıca bir kitabın neden fotoğrafını çekiyorum ki zaten, takdir mi bekliyorum seyircilerimden kitap okuyabiliyorum diye.. değişik.. neyse yeter..
    alfa
  10. e-kitap nostalji ayağıyla yekten karşı gelinecek bir şey olmasa gerek, olmamalı da. ama ben bu şeylere gelebilirim çünkü ben e-kitapla büyümedim.
    demem o ki okuduğu makaleyi bile yazdırıp üzerini çizen adam için manasız bir versustur.