1. "zor oyunu bozar" özdeyişinin vücut bulmuş halidir taraftarının kocaelispor' a olan bağlılığı öyle ki dibi gördüğü son birkaç sezonluk dönemi fırsat bilen şehirdeki yandaş siyasilerin apar topar kurdukları ve yönetim kurulunu sanayi bakanı^:fikri ışık^ ve şehirdeki belediye başkanlarının ^:ibrahim karaosmanoğlu ve şürekası^ oluşturduğu ve tüm maddi kaynakları adeta akıttığı birlikspor denen ucube takıma itibar etmemiş, 50 yıllık sevdaları kocaelispor' a ihanet etmemiştir. bu arada (bkz: sevdanın ligi olmaz)
  2. 1999 gölcük depremi ve 2000'li yıllardaki yanlış transfer politikaları bu takımın sonunu hazırlamıştır.
  3. efsane futbolcuları: saffet sancaklı, mirko mirkoviç(mert meriç), john leshiba moshoeu, faruk yiğit, dimitri stingaciu (kaleci), taner güleri ve tabiki roman dobrowski(kaan dobra)
  4. 2016-17 sezonunda profesyonel lige geri dönmesini sadece umut etmeyip deliler gibi istediğim şehrimin takımı. eskiden de severdim ama yeşil-siyah renkler bana bu yıl ki kadar güzel görünmedi hiç. kulüp yöneticilerinden beklentim kulübün taraftara açılarak bizzat kulüp yönetiminde etkin hale getirilmesi. taraftarla büyüme modelini asla atlamaması gereken kocaeli şehrinin markası.
  5. tekrar 1.ligde görmeyi umutla beklediğim spor kulübü , yeni yapılan stad'ın takım'ı motive edeceğinden eminim hayırlara vesile olsun
  6. galatasaray maçlarından bile bu kadar zevk almadığım her hafta maçlarına gitmeye çalıştığım takım 'çok seviyoruz deli gibi' hodri meydan grubuna bazen katılmaya bazen seyretmeye doyamıyorum. eğer maratona girdiyseniz 90 dk bağırmanız gerekecek ve p.tesi işe gittiğinizde hasta mı oldun? sorularına maruz kalırsınız
  7. allah'ın izniyle bu sene bal'dan çıkacaktır.
    serin
  8. süper lig'e dönmesiyle birlikte türk futbolu 90'lı yıllarındaki gibi tekrar şahlanacaktır.
  9. sultangazispor'u play-off maçında 2-0 yenerek 3. lig'e yükselmeyi başaran futbol kulübü.