• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.76)
lucy - luc besson
luc besson'un yönettiği 2014 yapımı fransız bilim kurgu filmidir. film, standart bir insanın beyninin yüzde 10’unu kullanabildiği sözde-teorisinden yola çıkarak, bu oranın artması durumunda elde edebileceği güçleri ve yapabileceklerinin sınırını sorguluyor.


  1. fragmanından fazlası olmayan film.
  2. filmin içeriği aslında çok genişlemeye müsahit bir durumda ama film bu potansiyeli kullanamamış. filmde lucy nasıl fransızı yanında gezdiriyorduysa ben de scarlett için izledim.
    janus
  3. güzel başlayan ancak devamını getiremeyen film. mantık hatalarının yanında, ilk 10 dakikadaki belgeselvari anlatım yerini klasik aksiyona çevirmiş. ama filmin iki konuda hakkını vermek gerekiyor:

    -uyarıcı madde yoluyla beyni hack'lemek ve insan limitlerinin beyin tarafından kısıtlanmasının önüne geçerek bir tür üst insan kavramına erişmek. bu konuda (bkz: limitless) ile ortak noktada olduğu söylenebilir.
    -insan varoluşunun maymundan tanrısallığa ^:en el hak^ kadar giden bir çizgide yer alması, buna da sadece beyinsel/algısal bir eşiği geçerek ulaşabilecek olmamız. kısacası dünyevi dertlerin bizi bir yere götürmeyecek oluşu.
  4. film uzlaşmayacak iki kutbu, bilim ve metafiziği yanyana götürmek için bilimi çarpıtıyor, finalde de metafizik "bütün"ü flash belleğe sığdırılıp aktarılabilecek bilimsel bilgiye dönüştürerek tutarsızlığa düşüyor.

    erler film gururla sunar. panteizmin zavallılığını gösteren ibretlik bir temaşa
    fmd
  5. filmin konusunu ilk öğrendiğimde " hemen bu filmi izlemeleliyim ! " diyerek filme gittim... ilk çok hoşuma gitti ama sonra klasik bir aksiyon filmine girmiş gibi hissettim... morgan freeman için izlenilen bir filmdi.
  6. bi türlü beğenemediğim film sürekli limitless çakması olarak kalıcak sanırım hafızamda
  7. çok güzel malzeme çıkarılabilecek bir konunun en kötü şekilde nasıl işlenebileceğini çok başarılı bir şekilde gösteren filmdir. scarlett johansson'ın güzelliği ve morgan freeman hatrına ortalama bir film sayılabilirdi lakin son sahnesi yüzünden gözümde ortalamalığını da yitirdi.
  8. konusu iyi senaryosu kotu film hele o son neydi oyle hic inandirici degil bilim kurgu fantastik fimlerde bile inandiricilik lazim
  9. filmin adını görür görmez bir işkillenme oldu. lucifer'i simgeleyen pek çok karaktere "lucy" adını koyduklarını biliyorum. buna benzer farklı isimler de koyabiliyorlar. mesela star wars'taki luke gibi.

    neyi değiştirir bilmiyorum ama muhtemelen film baştan sona şeytani veya bu konuyla alakalı mesajlar içeriyor. genelde mitlerden çakma sahneler falan oluyor. internete biraz bakınca birkaç yazı buldum. mesela bununla ilgili şöyle bir yazı var. (ingilizce) biraz göz attım. sonuç olarak filmi izlemeyeceğimi söyleyebilirim. eğer "hangi filmde böyle şeyler yok ki, o zaman film izleme" derseniz de bir cevabım olamaz.
  10. filmin sonunda insan evrimi sonucu tanrı olup sonrada onu da aşarak flash bellek olmasını anlatıyor.bu arada beynimizin tamamını kullanıyoruz ve en ufak bir hasar bile bir takım olumsuzluklara sebep veriyor.sonuna kadar izlediysem scarlett için izledim