• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
mimi wo sumaseba - yoshifumi kondo
shizuku, okuma tutkusu olan genç bir kızdır. planı yaz tatili boyunca kütüphanede kitap okumak ve popüler yabancı şarkıları japonca'ya çevirmektir. fakat, ödünç aldığı kitapların hepsinde gördüğü ortak bir isim tüm planlarını alt üst eder: seiji amasawa. bir gün trende seyahat ederken, kendisini seiji'nin bir kemancı dükkanında keman yapan bir çırak olarak çalıştığı yere götüren gizemli bir kediyle karşılaşır. seiji, bir gün bu ustalığını italya'ya taşımak istemektedir. seiji, shizuku'ya yapmak istedikleri için cesaret verir. ikisinin de hayalleri onları farklı yerlere çekse de, ikili arasında son derece sağlam bir bağ kurulur.


  1. tek seferde bitiremedigim, ama goruntu olarak epey hosuma gitmis, cogu kare ustunde beni epey dusundurtmus bi film...

    hikayeye kendimi pek kaptirdigimi soyleyemem, ama sonundaki 3-5 dakika, ozellikle de bisikletli, yokuslu sahne, ve tum bitis sekansi epey guzel; yazilarin yukselirken koprunun alt ucuna gelip erimesi filan... sonra kopru ustunden hayatin akisi, harada ve asik oldugu cocugun bulusmasi... daha dogrusu gec kaldigi icin azar yemesi...
  2. türkçeye sihirli kedi olarak çevrilmiş olan neko no ongaeshi filminine gönderme yapması ve baron karakterinin hikayesinden bahsetmesi açısından bile çok güzeldi.
  3. orijinali japoncadır sanırım ama benim izlediğim ingilizceydi. kötü bir türkçe alt yazıyla izledim kötü ingilizcemle bile fark ettiğim hatalar oldu çevrilmemiş kısımlar vardı ingilizce alt yazıyla izlemek daha iyi olabilirdi.

    hikaye hakkında beklentimin biraz altında kaldı geri kalanı çok beğendim. karakterlerin mimikleri arka plan detayları hepsi çok hoştu.
    !---- spoiler ----!

    başta bizim gençlik dizilerindeki gibi kimin kimle olduğu belli olmayan bir durum çıkacak sandım nasıl japon animesi diye düşündüm ama geçti o durum hemen neyse ki. en beğendiğim sahne bisikletle tepeye çıktıkları sahne oldu hem anlam hem görüntü olarak çok iyiydi.

    !---- spoiler ----!