• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.98)
mr. robot
mr. robot, gündüzleri siber güvenlik mühendisi olarak çalışırken geceleri kanunsuz bir hacker olan elliot adındaki antisosyal genç bir programcıyı merkezine koyuyor.
bir gün, gizli bir hacker grubu liderinin kendine çeşitli çok uluslu şirketleri çökertmesinde yardım etmesi için iş teklifi aldığında yol ayrımına düşüyor. çünkü bu adamın elliot’u bu kadar çok istemesinin nedenlerden biri çalıştığı şirketteki konumu.


  1. sezon finaline geçmeden önce bir şeyler yazmak istedim. eğer dokuzuncu bölümü sezon finali olarak sunsalardı hiç kimse sesini çıkartmazdı. hatta çok büyük alış alırdı. hele o son sahne yok mu ? şu zamana kadar izlemiş olduğum en güzel mind-fuck kurgulardan birisi.

    !---- spoiler ----!

    hayır bunu mr.robot ve elliot aynı kişi çıktığı için söylemiyorum. zaten bu durum daha ilk bölümden tahmin edilebilir durumdaydı. önemli olan bu durumu gözümüzün içine sokarlarken , aynı zamanda bu kadar etkileyici şekilde sunabilmeleri oldu. mind-fuck olmasının nedeni içerdiği karakterler , diyalogları , sizi sürekli ikileme düşürmesi. sürekli bir karar vermek zorunda kalıyorsunuz diziyi izlerken. bir türlü taraf seçemiyorsunuz.

    !---- spoiler ----!

    ayrıca pek çok dizi , film , kitap Psikanaliz yapar. ama mr. robot bunu en iyi şekilde yapanlardan birisi. al belirli karakterleri ders niyetine okut.

    bu arada dokuzuncu bölümün sonunda where is my mind çalmaları ise güzel bir sürpriz olmuş , fight club'a çok güzel gönderme yapmışlar.
  2. 1. bölümünden dahi bu yana, bir arkadaşımın önerisi ile başladığım ve her hafta (yanılmıyorsam çarşamba) yeni bölümünü merakla beklediğim ender dizilerdendir. sezon finali yapıp, biraz tatile çıkmışlardır.

    işin en ilginç tarafı ise, mr. robot'u izlemeye başlayan insanların çok büyük beklentiler içerisine girmesi. yani küresel bir sanal savaş çıksın, elliot da bunların lideri olsun ve insanlık adına devrim yapalım gibi basit argümanlarla diziyi izleyen çok sayıda insan gördüm.

    mr. robot izleyen bireyin, bana göre kendi nezdinde alması gereken en önemli şey; interstealler'ı bendenizin izledikten sonra kendime defalarca sorduğum soruda gizli: biz veya tekile indirgersek ben, yaşadığım süre içerisinde, kişisel ve toplumsal entegreli yaşam mücadelemizde ne yapıyoruz? zaman dilimini gereksiz kılamadığımız, var olduğumuz her alanda, sosyo-kültürel açıdan neyi biliyor ya da bilmeye çalışıyoruz? evet, biraz aforizma bağlantılı felsefe yapmış gibi oldum ama bu diziden almamız gereken en önemli başlıklardan birinin bu olduğuna inanıyorum.

    velhasıl kelam, bir şeyler bekleyerek değil, kendinizle beraber diziyi izlerken kendi karakterinizden bir şeyler katarak izleyin derim ben.
    karga
  3. dün 10 bölüm izleyip finale erdirdim. ortalama bir senaryo denilebilir, daha da çarpıcı olabilirdi. dizide en doğru sözü kötü adamlardan biri söyledi. "sistemle ilgili bir sorunun varsa bunu kendi içinde çözmelisin, çünkü dışarısı böyle."

    sahiden de finalde devrim neticelenince ortaya çıkan tabloda sokakta pankart açan insanlar oluyor ve buna artık "uyandık" deniyor. dolayısıyla en başından itibaren zengin sınıfını kapitalizmi eleştiren dizi final sahnesinde yine.vatandaşı uyuyor olmakla suçluyor. özetle insanlık adalet istiyorsa önce bi sürü halinde yaşamayı bırakmalı. çünkü her topluluk topluluğa dahil olmayanlar için adaletsizliktir. küçük büyük diye ayıracak olursak çocuğa bir çuval bulgur miras bırakmak elbette yalı bırakmaktan daha küçüktür. ama aynı zamanda bir onay sayılabilir.

    dizi kendini izletiyor, çok beklentiye girmeden bakılabilir.
    abi
  4. ilk etapta sıradan bir bilgisayar korsanının hikayesi ile başlayan daha sonra v for vendetta-fight clup a evrilen güzel bir tv dizisidir...

    amerikada bir televizyon kanalında daha ne kadar bu denli mesaj verir orası muamma... bundan sonra dünyada siber örgütlerin ne kadar önemli olduğunu bu dizide bir kez daha görüyoruz...bundan sonraki süreçte mr robot farklı konusuyla ve vereceği mesajlarla tv tarihine geçebilir...
  5. ilk sezonunu izlerken ciddi ciddi senaryosunun who am i dan araklandığını düşündüğüm dizi
  6. ''eliot'un askerleriyiz'' dedirten dizi çok fena bir kapitalizm eleştirisi yapar. fsociety adlı hacker grubunun lideri ve sistemi yerle bir etmek isteyen antisosyal bir hackerdır kendisi
  7. ilk sezonu 4 gunde izleyip bitirince sanirim icimdeki anarsizmi, sisteme duydugum ofkeyi atesledi.. bu durumdan memnun muyum emin degilim ama diziyi cok begendim, buna eminim. bu gune kadar neden izlememissem artik.. neyse ki yeni sezonu yakinda basliyor, umarim ilk sezonda olusan sorulara cevaplar bulabilecegiz.. trealer ve teaser'dan anladigim kadariyla yeni sorular da getirecek ama olsun :)
  8. 2.sezonun ilk bölümü yaynlanmış .
    gremots.com'da var izleyebilirsiniz.
    çok heycan verici oldu bu. got'da yeni bitmişti^:swh^
  9. sosyal birleşimden uzak kalan, duygu alışverişinden çekinen bir insanı güzel anlatıyor. düşünsenize, kendince evcil hayvanında dahi bunu gösteriyor dizi.

    bir balık olarak (bkz: beta)
  10. !---- spoiler ----!

    mr.robotun aslında elliot olduğu 3. bölümle bariz ortada

    !---- spoiler ----!