1. yaşayacaklarımı en az 60 yıl önceden öngören edward a. murphy jr. isimli aşırı pesimist mühendisin söylediği sözler bütünü. yasaların ismi kendi isminden gelir yani.
    mnb
  2. sınavda her zaman çalışmadığınız yerden soru gelecektir.
    r2-d2
  3. işlerliği şaşmayan evrenin her yerinde geçerli olan yasalardır.
  4. düşünmekten bıkılınca varılan yere "sonuç" denir.
    d.
  5. bir olayda birden fazla olasilik varsa ve bu olasiliklardan biri kotu bir sonuc doguracaksa bu olasiligin gerceklesmesi kacinilimazdir.

    ***
    birde bunun tersi vardir ki yhprum yasaları diye bilinmektedir.
  6. murphy bu kanununu destekleyen bir örnek olarak şu minvalde birşeyi göstermiştir, cümle tam olarak bu şekilde olmayabilir: "eğer elinizdeki bir yüzüne tereyağı sürülmüş olan bir dilim ekmeği halının üzerine düşürürseniz, mutlaka ekmek diliminin yağ sürülmüş olan yüzü halıya denk gelecek şekilde düşer."
  7. bir şeyin yenisini almak için eskisinin bozulmasını beklerseniz, o eski şey hiçbir zaman bozulmaz.

    on yıllık eski bir motorsikletim var. bozulmasını bekliyorum. yenisini alacağım. ancak lanet motor bir türlü bozulmuyor. çok da hor kullanıyorum. bozulması için gayret gösteriyorum. inat etti bozulmuyor.
  8. en güzel giyindiğim, saçımı ve makyajımı yaptığım gün değil de en doğal, saçlarımı toplamış halimle hoşlandığım çocukla diyaloğa girmem buna bir örnektir sanırım^:swh^
  9. tamamen insanın iyi şeyleri zaten olması gerekiyor diye algılamasından kaynaklı, olması gerekenleri akılda tutmayınca bir sürü olumsuz anı kalıyor. sonra efendim murphy...
  10. insanın şanssızlıklarını, bahtsızlıklarını, kayıplarını, elinden kaçırdıklarını, hatalarını, yanlışlarını hatırlamaya daha fazla meyilli olması durumunda ortaya çıktığı varsayılan kanunlar. aslında böyle bir kanun yoktur insanın makus talihine ve hayatındaki drama olan sonsuz ihtiyacı, gönülden bağlılığı vardır.