1. tavsiye üstüne geldik, kumar batağı gibi çıkamıyoz bir türlü
  2. cem bey neden mizah?
  3. en büyük neden elitizm. evet lan elit hissediyorum. zira;

    ekşi'de sadece kahvehane analizleriyle gündem değerlendiriyor. burada ise yetkin kişiler tarafından derinliği olan analizler yapılacak. kaliteli içerik zamanla artacak.

    ekşi'de her önüne gelen aşırı derecede subjektif yorumlarıyla başlıkları çöplüğe çeviriyor. (örneğin windows 10 ilk çıktığı gün "bana hâlâ gelmeyen sistemdir." şeklinde tek kelimelik entry yazan yüzlerce yazar vardı.) oysa burada herkes her konuda yazmıyor. aksine, bilgi sahibi olmadığımız konularda yazmıyor, okuyoruz. başlıkları çöpe çevirmiyoruz.

    ekşi'de kutuplaşma çok arttı. türkçüsü de, kürtçüsü de, laiki de, cemaatçisi de, akp'lisi de birbirine karşı kötü bir üslup kullanıyor. küfürler ve saygısız üsluplar havada uçuşuyor. burada ise seviye korunuyor.

    ekşi'ye yakın gelecekte sadece gündem için girecekler. buraya ise bilimsel terimleri, önemli bilgileri öğrenmek için girecek insanlar.
  4. ayrık film kategorisi olmasaydı büyük ihtimalle youreads'i bırakırdım bir yerden sonra. arada bir gelip ya gelmişken bir şeyler okuyayım dememe sebep olan bu youreads nedenidir
  5. sosyal platformlarda onlarca sözlük bulunuyor.
    her birinin belli bir kitlesi ve etki alanı mevcut ama biz neden buraya kayıt olduk?
    sadece ekşi sözlük gibi muhteşem bir yapının temellerini kendi elleriyle yıktığı için mi gelindi buraya ?
    sanırım bunun şahsi nedenlerini inceden açıklasak iyi olacak. buranın herhangi bir farkı var mı ?
    benim bireysel fikrim ise; bilgiye ve doğru düzgün insanlara ulaşabilme ve tanışabilme ihtimalini yaşattığı için ben şimdilik buradayım diyebilirim. umarım bu şekilde devam eder, sol frame daima kontrol edilse kafi ve hatırı sayılır bir zümreye sahip olunacaktır.
    çünkü en iyi reklam, tavsiyelerdir.

    edit: başlık kanalı soru-cevap kanalına da alınabilir, yeter ki arkadaşlar kötü kelime kullanımlarını azaltsınlar.
  6. ben de çok merak ediyorum. türkçe bir isim mi bulamadınız? nedir bu özenti, neye özenildi, ingilizce ile de tam olarak açıklanamıyor. kullanıcılarına "youser" diyorlar, bu kısım ingilizce kelime oyunu gibi, ingiliz olsaydım beğenirdim bu tanımlamayı.

    harbiden, nereden geldi aklınıza? neden "youreads"?
  7. çünkü benim gibi yorumları bilimsel ve sanatsal ağırlıklı olan kaliteli yazara ihtiyacı var.
  8. fazla bilinmemesi
  9. ekşi sözlük aktroll-kalitesiz insan dolmuş. trollun biri başlık açıyor entry giriyor, ikinci entryi giren troll cevap olarak yazdıklarını sadece 1 dakika sonra giriyor ama yazdıkları(sıçtıkları) en azından 30 dakikasını almıştır. bu tür sığlıkların burda olmaması buranın kalitesini artıracaktır. yönetime duyurulur.
    jir