• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.49)
organize işler - yılmaz erdoğan
istanbul'da oto hırsızlığı yapmakta olan bir çetenin reisi bir kovalamaca sırasında intihar etmek üzere olan birinin evine sığınır. hayatını kurtardığına inandığı bu kişiye iş vermek ve hırsızlığa teşvik etmek ister. yaptığının büyük bir hata olduğunu kısa sürede anlayacaktır.


  1. çok iyi iştir. "burada müslüm denen bir hıyar varmış?!?" repliği ile başlayan 7 dakikalık kısa video devamlı izlense sıkılmayacak şekilde mükemmeldir.
  2. bkm'nin tam kadro olarak yaptığı, adamakıllı belki de son film. bkm'nin sıkıntısı sanırım bu oluyor. her birisi ünlü olan bir geniş kadro sahibi olmaları. bu film kadrosunun en az replikli karakterlerinden birisi ezgi mola idi. rıza kocaoğlu, sadece dayak yerken vardı. sarp apak desen o tam figürandı. murat yıldırım ve timur acar gibi günümüz dizi oyuncuları bile tabut taşıma sahnesi içinde yer aldı sadece. salih kalyon'un, altan erkekli'nin, cezmi baskın'ın ve cem yılmaz'ın rollerine hiç girmiyorum bile. her birisi için birer film yazarsın.

    evet çok güzel film. çok da dolu bir film. bkm'nin son yıldızlar geçidi projesi idi. daha da ötesi gelmeyecek.
  3. siyasetin şimdiye nazaran iç-içe olmadığı dönemlerde çekilmiş bir film ve kadrosu gayet sağlamdır. tanıdık bir çok yüzü bu filmde bulabilirsiniz.

    herkes gibi benimde istemsiz olarak kullandığım 'araba nerde' olayına aynı tepkiyi veriyorum.

    türk filmleri içerisinde başarılı diyebileceğim filmlerden biridir organize işler.
  4. !---- spoiler ----!

    filmin başında demet akbağ'ın canlandırdığı karakter kütle çekimini anlatmak için şöyle bir cümle kuruyor: " güneş, galaksimizdeki en büyük kütle olduğu için..." sanırım güneş sistemimizdeki demek istediler. gerçi o kadar kusur kadı kızında da olur. güzel film, güzel.

    !---- spoiler ----!
  5. yilmaz erdoganin zirve yaptigi film. bu filmle ilgili soylenecek cok sey var. kesinlikle turk sinema tarihinin en basarili filmlerinden birisi. oyuncu kadrosu adeta bir all star.

    film cok hayatin icinden. perdede cok tanidik figurler var. bu yuzden hemen isiniyorsunuz. oyunculuklara soyleyecek bisey bulamiyorum. world class.

    her sahne dusunulmus. ayrintili sahneler, muzikalti sahneler, hareketli sahnelerdeki cekimler..

    espriler en ust duzey. ilk cocukken izlemis ve cok anlamamistim. gecenlerde tekrar izledigimde ne kadar muazzam oldugunu gordum. ici bos recep ivedik esprileri degil. saf mizah.

    siddetle tavsiye ederim.
  6. unutulmayan renkli repliklere sahip, eğlenceli, yer yer duygusal film.

    !---- spoiler ----!

    uyan süpermen daha uçucan !

    !---- spoiler ----!