1. mimarı behruz çinicidir. okul merkez bölgesi (yolun içinde kalan kısım) mimari niteliği bakımından modernizmin simgesel örneği olduğundan 2. derece sit alanı sayılmaktadır.

    1970lerden kalma mercedes o302 ring otobüsleri ile, içinde yaşayabildiğiniz kampüsü ile, türkiye'nin ilk mikroçip fabrikası, ilk güneş enerjisi araştırma merkezi, ilk rüzgar enerjisi araştırma merkezi, ilk teknokenti, ilk biyotelnoloji araştırma merkezi, ilk oyun merkezi (odtü atom), ülkemizin uzay programının da yürütüldüğü ilk uzay araştırmaları merkezi, en geniş laboratuvarı, ülkemizden ilk e-postanın gönderildiği ilk bilgisayar mühendisliği bölümü, cahit arf kuşağını barındıran matematik ve feza gürsey'i barındıran fizik bölümü ile ünlüdür. ayrıca ülkemizin alan adı sağlayıcısı, ilk internet çıkış noktası ve en çok patentin adreslendiği kampüsüdür.

    odtü, türkiye'nin bilimsel birikiminin özetidir.
  2. kampüsünden çıkmak istemeyeceğiniz okul. öyle ki; okuyorsanız ah neden çok çalışmadım eşek kafam yok çalışıyorsanız yok mu buralarda bana göre bir iş diye hayıflandırır.
  3. ankara'daki güzide üniversitelerimizden bir tanesi. odtülülerin yüzünde sürekli bir tebessüm vardır. ben de burada okumadan önce bunun sebebini merak eder dururdum. girdikten ve mezun olduktan sonra anladım ki; zorluklar ve engeller karşısında pozitif davranmak bir seçenektir. bu sayede hem genç kalırsınız hem de problemleri çözmek için gerekli konsantrasyonu sağlarsınız. haa, kayış sıyrılır o ayrı!
  4. aydınlığın ve bilimin sembolu
    emvey
  5. a1 girişinde bulunan heykelin bilim ağacı sanıldığı okuldur oysaki okulun yapımını teşvik eden abd, rusya'ya gözdağı vermek için japonya'ya attığı atom bombasının heykelini buraya koydurtmuştur.

    güzel insan kemal kurdaş da bunu ağaca benzetmesini iyi bilmiştir.
    erlik
  6. çok bildiğini sanan mağdur milli iradenin elinde harcanmasından korktuğum üniversite. açıklamalara bakılırsa bölüp birkaç rize recep tayyip erdoğan üniversitesi çıkarılması düşünülüyor. odtü çok iyi durumda değildir tamam da daha kötüye de gitmesin yani.
  7. en güzel etkinlikler arasında devrimde oturup bira içmek olmadığı okuldur.
  8. fantastik zekaların toplanalım da bi okuyalım dediği üniversitedir, çok gıpta ediyorum çok. ama yaratıcılıklarını bu yıl biraz yitirmişler sanki, eski mezuniyet törenlerini düşününce.

    sonra disko ışıkları altında pilavlı mezuniyet yapan pek sevgili anadolu üniversitesi geliyor aklıma, şşşş, sus sus diyorum.
  9. master için ingilizce hazırlık eğitimi aldığım okul.başka bir metropol üniversitesi bitirmeme rağmen bana üniversite değil yüksek okul okuduğumu hissettirmiştir.sistemini öğrenciyi zorlamak üzerine kurmuş,zaten gelen öğrenci kapasiteside ortalamın üstünde olduğundan eğitimde fark yaratan bir kurumdur.ülkenin değerlerindendir
  10. bir zamanlar okuyanlarının parmakla gösterildiği okul bitmeden iş bulduğu üniversite. yani türkiye'nin her yerine gecekondu üniversiteler kurulmadan önce öyleydi. şimdi bütün iş verenler için geçerli olmasada genelde odtü diploması değil torpil geçerli