1. okuyanların çoğunluğunun belki zengin değil ama eğitimli ve bilinçli insanların çocuklarının olduğu üniversite. anadolunun küçük yerlerinden gelen insanlarda vardır ama istisna oluşturur.ilkokuldayken sınıfımızda bir çocuk vardı dersaneye gidiyordu,ilk kez orada duymuştum dersane kavramını.çocuk aklımla okul varken neden birde dershaneye ne gerek var ki diye düşündüğümü hatırlarım.yıllar sonra o dershaneye giden çocuğun odtü makina mühendisliği bölümüne girdiğini duymuştum.yani çizilmiş bir istikametiniz varsa kazanabileceğiniz okuldur.benim gibi meslek lisesini bitirip kazanmayı düşünürseniz insanlar size acı bir gülümsemeyle bakabilirler.yine de bana yabancı dili öğreten hazırlık sınıfını parayla da olsa okuduğum yerdir.ha birde unutmadığım ilk aşkımı benden alan okuldur.
  2. okula girip çıktıktan sonra rahat 3gün psikolojim bozuk geziyorum. aklimdan cikmiyor cunku. ben niye burada degilim diye kendimi yiyip bitiriyorum. 2011de kampuse ilk girdigimde, sanirim odtude oldugum surece ankarayi sevebilirim demistim.
  3. haftasonları bebekle gidilebilecek güzel mekanlardan biri.
  4. dünya tarafından kabul görmüş en iyi üniversiteler listelerinde sürekli kendine yer bulan, türkiye'nin en saygın üniversitelerinden biridir. her ne kadar son zamanlarda bu saygınlığın yok edilmesi için büyük bir uğraş verilse de odtü en iyi cevabı yine çalışmalarıyla vermektedir.

    kuzey kıbrıs'ta da bir kampüsü bulunmaktadır. (bkz: odtü kuzey kıbrıs kampüsü)
  5. sosyoloji bölümünde okuduğum okuldur.tercih dönemi nedeniyle okulumla ilgili sorusu olanlara yardımcı olabilirim
  6. kaydolduğum günden itibaren "yalnızca zenginlerin kazanabildiği üniversite" diye düşündüm hep. hala bakıyorum, hala zengin çocukları okuyorlar. sebebini de biliyorum, her neyse...

    beni bilgisayar mühendisi diye yetiştirip piyasaya salalı 1 yıl olmuş. pek özlemediğimi fark ettim.