• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.81)
oslo, 31. august - joachim trier
joachim trier'in varoluşçu felsefesini gözler önüne seren oslo, 31 ağustos, melankoli ve yalnızlık içerisinde hayatı yitip giden zeki, alımlı ve maddi gücü yerinde bir adam olan anders'in izinde bir film. şehir dışında bir uyuşturucu rehabilitasyonuna katılan anders, yakın zamanda bu sağlık merkezinden ayrılacak ve tekrar şehir hayatına geri dönecektir. şehre daha çabuk uyum sağlayabilmesi için iş görüşmesine gitmek üzere klinikten ayrılan anders, istim üzerinde geçen klinik yaşamından sonra şehrin başıboşluğunda gezmeye başlar ve uzun bir süredir görmediği insanlar ile buluşur. tüm gün ve gece boyunca geçmiş hatalarının hayaletleriyle umudun yardımı ile savaşmaya çalışır.


  1. cehennem gibi ifadesi ağır kaçar ama çok zor bir süreçten geçen ağır tablo, çelişkilerle dolu bir uyumsuz, anders'in hikayesi.

    film huzursuz, kahramanı huzursuz. anders'in içindeki boşluk dolmuyor, dolduramıyor. ucundan da olsa bir yerden tutup başlamak istiyor ama bir yandan da içinden gelmiyor. bu tamamen onun elinde olan bir şey de değil. joachim trier güzel anlatmış anders'in hikayesini. bilmiyoruz ama büyük bir ihtimalle bu yola da bu içindeki boşluğu dolduramadığından girdi anders. özellikle olaylar ve kişiler üzerinden gitmeyi pek istemiyorum ama anders'in kardeşi hakkında ne diyeceğimi bilemedim. klasik her şeye beraber karar veren ve baskın olanın daha çok yapması kaydıyla birbirlerini etki altına alan çiftin tavrı budur işte. anders kara koyun. bir filmden, sinemadan beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. oy verenlere teşekkürler.

    bir de norveçli kadınlar baya güzel. gerçek buysa buraya seçme iri kemiklileri yolluyorlar olsa gerek ya da bu durum oslo özelinde bu şekilde.
  2. uyuşturucu kullanan ve bundan vazgeçmek için terapi gören bir gencin bu durumla baş edemeyip intiharla son bulan hikayesi..
    film içinde zaman zaman sıradan yaşamlardan kesitler,istekler (arkadaşının evinde ki sahneler kafedeki dialoglar) gösteriliyor ve bu durumun anders tarafından çok sıkıcı bulunduğu ve sonunda intihara giden hikayesi..
  3. uyuşturucu bağımlığının sonuçlarını gözler önüne seren bir film. gayet gerçekçi sahnelere sahip.
    abi