1. olayın içeriği yukarıdaki birkaç yorumda gayet mantıklı şekilde izah edilmesine rağmen hatalı olarak inatla bu olay için eleştiri yapmak doğru değil. haberin görüntülerini izlediğinizde balerin heykellerinin, asıl heykeli anlamsız bıraktığını göreceksiniz. belediyenin heykelinin belli bir estetiği var iken bunu ihlal edecek şekilde başka bir heykel konulması zaten doğru değil. lütfen haber konusunda doğru bilgi edinip ondan sonra fikir sahibi şekilde eleştirelim. sanat , müstehcenlik ve kadına bakış konusundaki fikirleri de başka başlık altında tartışmak doğru olacaktır burada değil.
  2. türkiye'nin %50'sinin orta çağ da takılı olduğunu gösteren başka bir elim olay. bu insanların oy kullanıyor olması demokrasinin ne kadar sorunlu bir sistem olduğunu gösteriyor. aslında buraya çok uzun bir paragraf yazmak isterdim ama (bkz: göte girebilir) endişesiyle yazmıyorum. şimdilik bu gerikafalı güruh güçlerinin keyfini çıkarsınlar, bir gün devir dönecek. (bkz: keser döner sap döner gün gelir hesap döner)
  3. dünya emekçi kadınlar gününün facebook'a "erkekler adam olsa bayana her gün 8 mart" yazılarak kutlandığı ülkede yaşanması normal olan olaydır.
  4. malum dönemde gerçekleştirilmiş olay. sanata, sanatçıya verilen değerin kınanmasına şaşırıyorum zira bunu yapan zihniyet zaten bunların bir sanat ürünü olduğunu, bir insanın elinden çıktığını düşünmüyor hiçbir zaman, bunun için çaba sarfedilmiyor değil akıllarına dahi gelmiyor bu durum. yaşanılan vahşetin anısına ismi verilen bir parka tepki olarak bu tarz heykeller koymak halkın çoğunluğunun idrak edebileceği seviyede bir davranış değil. tacize uğrayan insana "ne var işte iltifat etmiş" diyebilen bir zihniyet için bu kadarı ağır geliyor. tabii ki olmamasını temenni ederdim ama ben bunun doğal olduğunu düşünüyorum, sonuçta renklendirilen merdivenler görüntü kirliliği yarattığı gerekçesiyle griye boyandı bu ülkede.
  5. iş makineleri ile insan, hayvan, ağaç, sanat ve bilumum güzel şeyi karşı karşıya getirebilmiş zihniyetin son marifeti.
  6. "taş gibi kadın" cümlesindeki seksapeli bulun.
  7. keşke başka bir ülkede yaşıyor olsaydım da bu habere kahkaha atarak tepki verseydim. evet çok duyarsızım.
  8. insan nereye şaşıracağını şaşırıyor. heykelden tahrik olacak kadar ne yaşamadınız arkadaş?
  9. soramazsın da sorsan,

    -kadın cinayet ve tecavüzleri için ne gibi politika izleyeceksiniz efendim ?

    +kadın cinayetleri ve tecavüzleri bunun gibi ucube heykellerden oluyor.

    derler.
  10. cahillikleri ve yobazlıklarıyla gurur duyan yüzde ellilik bir kesimin hükümetinden başka ne beklenebilirdi ki?