1. isveç ise nakit parayı tedavülden kaldırmanın hazırlıkları içerisindeymiş.

    işe o ülke!
  2. ihtiyacım olduğu zamanlar iş bulup, bir müddet biriktirdiğim, beni öldürmeyecek kadar seviyeye gelince işten ayrılmamı sağlayan iktisadi tedavül aracıdır.
    gri
  3. insanoğlunun, daha fazlasına ulaşabilmek adına türlü iğrençliklere başvurup, nasıl daha da fazla insanlıktan çıkılır hayretle izlememize sebep olan kağıt parçası.
  4. varlığı bir dert yokluğu yara.
  5. parayla mutluluk olmaz,
    parasızlıkla mutsuzluk olur.
  6. istisnaî birkaç hissiyat dışında çoğu şeyi elde edebileceğiniz bir araçtır. örneğin anne şevkatini, yahut birine karşı duyulan gerçek aşkın içte yarattığı kıpırdanmaları vs. leri para ile alamazsınız.

    bir de şu var bu benim kanaatim siz ne dersiniz bilmem.

    para yaşlı iken insana lazım. gençken çalışıp yemeyip içmeyip biriktirmek faydalı olacaktır. insan gençken simitle bile karnını doyurabiliyor ama yaşlanınca simidin susamı bile adama dokunuyor.
  7. bence insanların hayata bakışını şekillendiren şeylerden biri.
    kaba olarak bence dünyada iki tür insan var.
    1.para kazanmak için yaşayan insan.(bir çok insan farkında bile olmadan kendini bu düşünceye kaptırıyor sanırım)
    2.yaşamak için para kazanan insan. (zaman zaman yaşadığım zorluklar yüzünden hep 1. seçenekteki insanlar gibi olmayı istesem de hiç bir zaman yapamadığım durum,anlayacağınız alçak sürünmeye devam.)
  8. satın alamadığı her şey aslında sahip olduğumuz en değerli şeylerdir.

    (bkz: gökyüzü)
  9. kağıt olanları aslında borç senedi olan araç.

    eğer ilk kağıt paraları incelerseniz üstünde "x hükümeti/merkez bankası bu senet karşılığı x değerinde altın ödemekle yükümlüdür" tarzı ifadeler görürsünüz.

    günümüzde enflasyon her ülkede alıp başını gittiğinden dolayı kağıt para=altın eşitliğinden vazgeçildiği ve artık altını para olarak kullanmadığımızdan bu tür ibareler paraların üstünde görünmemekte.
  10. yüzyıllar geçecek, biz mağara insanları olarak tanımlanırken şöyle bir bilgi eklenecek. üzerine bastıkları damgalı kağıtlarla alışveriş yapıyorlardı. cehaletimiz bilgisizliğimizden değil, çok bilmemizden.
    tera