1. hakkında kötü bir söz söylendiği takdirde bombalara ulaşamayan istihbarat ve polis güçleri tarafından anında yakalanacağımız sayın cumhurbaşkanı.
  2. öyle fanboyları vardır ki, onla çekindikleri bir fotonun altına "devletimizin ve reisimizin daima yanındayız!" tarzı yorumlar yazarlar. tanımasam hani o kişileri cidden devletin yanında olduklarına inanacağım da, neyse...

    bu bahsi geçen kişi bir akrabam, tam bir rte fanboyu, 40'lı yaşlarında... birkaç sene evvel öğrenim kredisi alıp almama konusunda tereddütlerim varken bana "al yeğenim al, bak ben de almıştım hala ödemedim, kimse peşine düşmüyor zaten..." diye telkinde bulunan kişi... sorsanız ırmağının akışına ölürüm türkiyem'ci bir ülkücü iken sonradan reisçi olmuş bir tip... menfaat rüzgarları falan filan... tam bir atatürk düşmanı, tam bir hilafet yanlısı ve aklınıza gelebilecek aktroll başlıklarının öznesi bu adam. kendi gibi düşünmeyen herkes de ona göre vatan haini... vatanı bir tek o ve onun gibiler seviyor, en vatansever de onlar güya...

    diğer yanda, hiçbir akrabalık bağım olmayan, bu yaz tanıştığım, çalıştığım bürodaki avukatlardan biri, ablam gibi sevdiğim birinin ağzından aynen aktarıyorum duyduklarımı:

    "üniversitede iken babamın beni okutacak gücü çok yoktu ve devlet bana burs vermişti, o zamanki adıyla başbakanlık bilmemnesi. normalde karşılıksız olan bu bursun geri ödemesi yoktu soslucum ancak okulu bitirip işe başlayınca ilk maaşımla o bursu ödedim. devletim nasıl ki bana burs imkanı sağladıysa imkanı olmayan bir başkalarına da sağlayabilsin istedim."

    bu bahsettiğim ablam tam bir atatürk milliyetçisi ve cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı bir cumhuriyet kadını. yani yukarıda bahsettiğim akrabamın bakış açısıyla vatan haini...

    yorumu sizlere bırakıyorum. bu davranış biçimi bakımından değerlendirdiğimizde kim vatan haini kim vatansever...

    işte bazı liderler vardır ki, izinden gidenler gecenin 3 buçuğunda yürek burkarlar, bazı liderler de vardır laf olaa beri gele...

    iyi geceler sözlük ahalisi...
  3. nobody'nin aksine yaptığı iyi şeyler bir elin parmaklarını geçmediğini düşünüyorum. dönemi öncesi türkiye ve dönemindeki türkiye'yi düşündüğümüzde kaybettiğimiz çok şey var.

    genel olarak 20. yy'ın son 10 yılı ve 21. yy'ın ilk 10 yılı büyük teknolojik gelişmeler getirdi. şansına onun dönemine rastladı yeni teknoljinin getirdikleri.

    tek partili hükümetin faydasını gördü. geldiği ilk 5 sene aslına bakarsan ekonomi anlamında yeni bir şey getirmedi. bir önceki hükümetin son döneminde yaptığı krizden çıkma stratejilerini devam ettirdi.

    asker devletinin sonunu getirdi denilebilir. ama bunu halka vererek demokrasiyi güçlendirmek yerine polis devletini kurdu.

    insanlar artık daha endişeli, gelecek kaygısı daha fazla. zengin fakir ayrımı uçurum olmuş, iş kazaları, cinayetler ( özellikle kadın) ve şiddet daha artmış durumda. ben kendimi geçtim yeni doğacak çocuğum için daha endişeliyim onun sayesinde

    hakkında kötü bir şey yazarsanız sadece eksiyi yemezsiniz. her an tutuklanma tehdidi ile karşı karşıa gelebilirsiniz.hakkında iyi bir şey yazarsanız burada eksi alırsınız ama "büyükler" görürlerse mükafatını mutlaka alırsınız.

    http://www.ntv.com.tr/teknoloji/twitterdan-devlet-adamlarina-hakaret-edenler-icin-ozel-ekip-kuruldu%2cpAMoP3COI0mFYBK7TaGxOQ

    http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/universite-ogrencisi-cumhurbaskanina-hakaretten-cezaevine-girdi
  4. kuvvetle muhtemel gidecektir. nedenleri :
    -akp'yi iktidara getiren tüm iç ve dış koşullar değişmiştir.
    -suriye politikası çökmüştür. ve bu konuda müttefikleri ile çatışma halindedir.
    -ikinci cumhuriyet ve yeni osmanlıcılık toplumda ve uluslararası arenada karşılık bulamamıştır.bilakis tepki toplamıştır.
    -joe biden ocak ayında istanbul'a geldiğinde parlamenter sistemin neden istenmediğini sorarak aba altından sopa göstermiştir ve satır arasında başkanlık sistemini istemediklerini söylemiştir.
    -pkk bu seneyi kendileri için kürt baharı olarak nitelendirdi ve şehir gerillası taktiğine yöneldi. ve bu durum türkiye'yi iç savaşa doğru götüren bir hal aldı. üniter yapı tehdit altına girmiş oldu. - bu ordunun kırmızı çizgilerinden-
    - türkiye'nin de içinde bulunduğu ülkelerde bu sene renkli devrim beklentisi var. rusya bir süredir türkiye'yi uyarıyor.
    - osman baydemir askerin darbe yapmaması için uğraş veriyoruz açıklaması var.

    şimdilik listeyi burada sonlandırıyorum. gerek görüldükçe yenilenecektir. ayrıca seksen darbesinin en akılda kalan cümlelerinden bizim çocuklar yaptı -our boys have done it- tümcesini türkiye siyasetine bakarken hiçbir zaman unutmamak gerek.
  5. tüm bu olaylar karşısındaki rahat tavrına şaşırmıyorum tabiki. istediği gibi halk ona kul köle.. bu gece herkesten önce "o" mışıl mışıl uyuyacak. uyusun da büyüsün başkanlığı..
  6. bir polis devleti olan yeni türkiye şeriat devleti'nin bugün itibariyle resmi kurucusudur.

    asker'ler'imizin de bu kumpas sözde darbe girişimi ile boğazları kesilmiştir, isteyen twitter'da bulabilir.

    kubilay geliyor aklıma. sakallılar, fesliler, sarıklılar geliyor... sonra atam geliyor... boğazım düğüm düğüm.

    tüm gece selalar yankılandı bu ülkede, allahuekber diye bağıran gözü dönmüş manyaklarca...

    biz çoktan bittik ahali.. içinde bulunduğumuz gaflet ve delalet ve hatta hıyanet ortamı ülkenin neredeyse büyük çoğunluğuna sirayet etmiş durumda ve çok yakında bu şahsın emirleriyle benim gibi, bizim gibi insanların evlerine zorla girilecek ve kurban edilmeye çalışılacaktır.

    iş nedense 1976 iranı gibi kokmaktadır ve eğer de olursa; iç savaş gibi bir şey çıkar da birbirimize girersek belirteyim birçok gözü dönmüşün ben de gırtlağını keseceğim, öyle öleceğim.

    artık ya öleceğiz. yahut öldüreceğiz.

    gazası, şimdi mübarek olsun.
  7. -o biir başbakan o biir cumhurbaşkanı o biir dünya lideri o biiiiiiiir
    -anlamadım babacım sen hangisinin
    -şşşş sarayda anlatırım ben sana
  8. içimden buram buram nefret taşıyor. sadece onun yüzünden bile bu ülkeden defolup gitmek istiyorum ama yine onun yüzünden gidecek param dahi yok.
  9. demirel, özal, türkeş, erbakan, ecevit, hatta mesut yılmaz ve tansu çiller dönemlerinde parti kursa %1 bile oy alamayacak olan muhteşem(!) lider. bir laf vardır, koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler. tam karşılığıdır kendisi...
  10. tarım bakanının yasayı çiğnediğini söyleyen, 'anamızı ağlattınız' diyen çiftçiye "artistlik yapma, ananı da al git" şeklinde cevap verebilen halkının sevdalısı politikacı.