• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.46)
shameless
6 çocuklu bir ailenin komedi dram karışımı öyküsünü anlatıyor dizi. herşeyi kontrol eden fiona, çalışkan lip, duygusal deb ve dahası... hepside kendisine uygun bir iş bulup ailesini geçindirmeye çalışıyor. annesiz ve umursamaz bir babayla yaşamaya çalışıyorlar.


  1. turk uyarlamasinin fragmani yayinlanmis olandir. emmy rossum bile tassak gecmis tabi.

    uyarlaya uyarlaya sadece camasir makinesini uyarlamislar gibi duruyor. malum, fiona (emmy rossum) yerine filiz (hobbit kaya) var dizide. emmy rossum degil de ben mi tassak geceydim.
  2. sıkmayan, düşündürmeyen, akıcı bir içerik; yapmak isteyip de yapamadığımız türlü aymazlıklar, umursamazlıklar, sorumsuzluklar, taşkınlıklar. ilk sezonlarında komedi daha ön plandadır. 5. sezon itibariyle dramın daha baskın geldiğini söyleyebilirim. yine de en trajik, üzüntülü bölümlerde bile bir karakter abuk subuk bir şey yapar ve seyirciyi güldürür. tam manasıyla seyirlik.

    frank, lip ve carl favorilerim. debbie giderek iticileşti, ian da giderek bozdu, fiona'da bazal bir iticilik hep vardı, sonradan gelen samantha desen evlerden ırak. sonuç olarak ian'ın durumunu da hesaba katarsak, ailedeki karakterlerden sevdiklerimin sadece heteroseksüel erkekler olduğunu söyleyebiliriz. seksist bir yaklaşım değil tabii, sadece tesadüf.
  3. bir ara türkiye'ye uyarlanacağı söylenen; uyuşturucu, aile çözülümü, şiddet, ırkçılık, devlet yasalarının saçma yönleri, homoseksüel ve heteroseksüel ilişki, pedofili ve grup seks gibi nice konuyu içeren ve hatta içerisinde eleştirisini de yerine göre barındıran, amerikan versiyonunun ingiliz versiyonundan katbekat iyi olduğu efsane dizi..

    hı hı.. bunu uyarlayacaklarmış.

    hmm, tamam.
  4. valla bu dizi benim için özellikle son sezonunda artık sadece dizi olmaktan çıktı.

    !---- spoiler ----!

    ian gibi bipolar öğrenmem, kardeşimin okuldaki lip vari başarıları, evlerinin satıldığı hafta kiracı olduğumuz evin satılması ve apar topar ev aramak durumunda kalmamız vs. gibi çok büyük paralellikler taşıyor hayatımla. umarım onların hayatı da benim hayatımda dizi bittiğinde güzel bir yerde kalır. dizi kötüye giderse, cidden korkmaya başlayacağım.^:swh^
    not: gay değilim, orda bir paralellik yaşanmamış.

    !---- spoiler ----!
  5. kendi hayatlarimizdan cok baska hayatlarin varligini bize tum ciplakligiyla [ :) ] gosteren tv dizisi.
  6. duygusal bir sezon finali ile ekranlara veda etti. seneye gorusuruz mesaji verseler bile veda gibi bolum oldu. birkac hafta sonra yeni sezon olmayacak deseler yeridir. insanlara ugrunda bekleyecek bir olay dongusu birakilmadi bence.

    !---- spoiler ----!

    monica'nin olumu uzerinden amerikan saglik sistemi ve cenaze hizmetlerinin boktanligini tekrar gorduk. evde olmus olsa bile acile kaldirildigi icin fatura geliyor. normal bir cenaze hizmeti icin 5 bin dolari gozden cikartmak lazim.
    monica'dan kalan meth posetleri baslarina is acar mi yeni sezonda bilmiyorum ama cok takilmadim. yeni sezona birakalim bu hikayeyi diye dusunulmus birsey degildi.
    ian duzene soktugu hayatina geri dondu ama yeni oglan trevor yeni sezon olursa buyuk ihtimal goremeyecegiz vedasini yapti bence.
    carl uniforma ile harikaydi. son sahnedeki grafitti ile hala guney yakasi cocugu oldugunu gosterdi. her yetenek var cocukta.
    lip kendine duzen versin artik diyorduk, iyi oldu. monica'da ne kadar nefret ederlerse etsinler tum cocuklarda bir monica kalintisi var. onu gormus oldular tum ailecek.

    !---- spoiler ----!
  7. son sezonu ile beni hayal kırıklıklarına gark etmiş amerikan dizisi. sırf yedi sezon hatrı için izledim bu sezonu ve en durağan, sıkıcı, gereksiz sezondu.
  8. haftanın yayınlandığı sevimsiz günü yaz tatiline çeviren güzellik.
  9. bir çok dizi takip ediyorum ama en çok kendini sevdiren shameless. neden diye sorcak olursanız aslında bizim(!) yaşadığımız hayat tarzıyla alakası olmayışıdır kendine çeken tarafı. baba figürünün bizim toplumumuza uymaması, kardeşlik ilişkilerinin çok farklı olması vs. ama çokta güzel izlettiriyor kendini akışıyla. baktığınızda aksiyon sıfır olmasına rağmen bi sürükleyiciliği var ve her hafta gün saydırıyor. umarım daha uzun yıllar gallagher ailesini izlemeye devam ederiz. yoksa eksikliğini fazla hissedeceğim kesin.