1. sigara bırakma olayının en önemli etkeniymiş. bir gün belirleyip sonra da facebook'tan akrabalara falan bu günü haber vermek gerekiyormuş. sonra da o gün gelince bırakılıyor böylece kendine psikolojik baskı uygulamış oluyor. tabi bazı uyanıklar 6 haziran 2045 falan seçerek rahatına bakıyor.
    abi
  2. duyuru yaptığınız insanlar üçe ayrılır: "yaw he he" diyen ve bırakamayacağınıza inananlar, "o gün gelsin de üstüne gideyim" diye fırsat kollayan hainler ve o tarihle birlikte sigara içip içmediğinizi sormayı, sizi kontrol etmeyi kendine görev edinenler... ilk iki grupla bıraktığınızda üçüncü grupla da tekrar başlarsanız kavga edeceksiniz... her türlü sinir bozukluğu; ne gerek var? önce bi evde denemek gerek, sessiz sedasız...
    mesut
  3. dıştan motivasyonlu insanların uygulayabileceği riskli teknik. aklıma sigarayı bıraktığını herkese söyleyen kuzenim geldi. sigaraya tekrar başladığında bunu kimseye söyleyemedi. içmek için tenha yerlere gitmek zorunda kaldı. aynı örnekleri bazı arkadaşlarımda da gördüm. spora başlamadan hedefini paylaşan insanların bir başka versiyonuna benziyor. spor yapanın vücudundaki değişiklik anlaşılabilir ancak sigara içenin tekrar içip içmediği anlaşılamaz.
  4. sigaraya gelen o bir tl lik zamla, beni benden alıp ''bırakıyorum lan'' diyerek geçici de olsa katıldığım durumdur. ama bugün kabullendim.
    ozumm