1. bırakmak isteyenler için verilen ilaç uzun zamandır devlet tarafından karşılanmıyordu. bu gün 171 den arayıp sen almıyon bari git ilacı ücretsiz yazdır dediler. sanırım ücretsiz. kendimiz için bi niyetlensek ya. niyet hayır akıbet hayır.
  2. pek mümkün olmayan şey. sadece uzunca bir süre veya kısa, ara verilebilir.
  3. kanser yapmasa hiç düşünmezdim. kendince bir havası var sigara içmenin. bugüne kadar 24 saat içmemeyi de hiç başaramadım. bu konuda o kadar başarısız oldum ki sigarayı bırakmayı bıraktım çok kere. ne zamana kadar hiçbir fikrim yok ama içimden bir ses bırakma tarihinin erkene alınması gerektiğini söylüyor. oturup ciddi ciddi düşünüp uğraşmak lazım sevgili sigaradaşlar.
    abi
  4. daha önce yazılmış o yüzden sadece vurgulamak adına alıntı yapıyorum. bıraktırmasa bile -ki bıraktırıyor- ileride bırakmanıza kesinlikle yardımcı olacaktır. tek ekleyeceğim filmini izlemeyin kitabını okuyun.

    "
    allen carr'ın 'sigarayı bırakmanın kolay yolu' ismiyle yazmış olduğu kitabını okumanızı öneririm. özetle 'kafada bitecek hocam' tarzı bi yaklaşım sergilemiş abimiz. sigaranın zararlarını anlatıp, 'bak olm çok zararlı, bırak, ölüceksin lan' falan demiyor, içme sebeplerinizin bir yanılgı olduğunu anlatıyor size. 'kitap okuyup sigara mı bırakılır lan' demeyin, bir bakın derim.
    "
  5. yakın gelecekte gözükmeyen eylem. belki bir gün uzak gelecekte...
  6. bu başlığı her gördüğümde bir adet sigara içiyorum engelleyeyim bari yaramadı bana
  7. bırakalım zaten. bütün dünya bıraktı, bi biz türkler içiyoruz.
    (bkz: pardon - mert baykal)
  8. sigaraya altmış küsur gün ara verdikten sonra günde 1-2 tane tüttürülen sigara gibisi yoktur :)
  9. isterseniz 1 yıl boyunca içmeyin eğer bir gün içinde 2 tane içtiyseniz sigaraya tekrar başlamışsınız demektir.

    ayrıca yeteri kadar uzun içmezseniz , o uzun aradan sonra ilk içtiğiniz sigaranın tadıda güzel gelmez. mide bile bulandırabilir.
  10. sigara bir bağımlılıktır ve bağımlılıklar bırakılmaz sadece 'o an' gelene kadar ara verilir ve tekrar başlanır. yani bir kere sigaraya başladıysanız elbette bırakabilirsiniz ancak öyle anlar gelecektir ki önünüze tekrar başlayacaksınız. bunun sözünü verebilirim inanmayan buyursun denesin.