1. bir dönem içinde, tam göbeğinde bulundum. ben yine de anlayamadım. dışarıdan anlaşılması imkansız.
  2. bildiğimiz gericiliği siyasal islam adı altında yumuşatarak yaymanın politikası. siyasal islam nedir arkadaş bildiğin selefi islama yol almış gidiyoruz bu meret söylem ile.
    zepur
  3. türkiye özelinde revaçta olan fakat avrupada işid,elkaide gibi unsurların etkisiyle fobiye dönüşen islam eksenli siyasallaşma biçimidir.
    kuyy
  4. onlarca yıl emek harcadıkları söz de altın nesilleri rüşvet ve statükoya harcanan yapı.
    saba
  5. belli bir ezilmişliğin yarattığı yapı şu anda dünyanın en mazlum ülkeleri hep müslüman ülkeler bu insanların da bir süre sonra kendilerini belli etme kendi benliklerini dünyaya tanıtma ve diğer insanların sahip oldukları hakları isteme doğrultusunda oluşmuş bir sistemdir.sonuçta dünya da en çok dalga geçilen en çok hakaret edilen dinlerden birinin müridleri oturup bi köşede kendini savunmadan bekleyemez kendi içerisindede bir sürü farklı yapıyı barındırır tasavvuf taraftarı olanlar selefilik taraftarları olanlar (bunlar genellikle en radikal olanları) şii islamcılar ya da türkiyede olan milli görüşçüler gibi.
  6. türkiye'de siyasal islamı hayata yeniden döndürme girişimleri meyvelerini vermeye başlamıştır. siyasal islamın türkiye'de güç kazanması malum siyasilerin elbette arzuladıkları bir beklentiydi ancak bu kadar kısa bir sürede etki alanını bu denli genişletmesi kimse tarafından beklenmiyordu bu aşamada türkiye'de demokrasi bilincinin halen daha oluşamaması, bırakın gelişmesini gerilemesi burada etkin rol oynamıştır ve bu da türkiye'deki siyasal problemleri daha da derinleştirmekle kalmamış geri dönülemez sorunlara gebe haline getirmiştir ve görülüyor ki buradaki dayatma osmanlı rüyası gören yöneticilerimizin eseridir ve bu dayatmadan acilen vazgeçilmelidir.
  7. turkiye disindaki islam ulkelerinde durumun ne oldugu konusunda fikrim olmasa da; turkiye'de islamin temellerini oyarak yukseldigini dusundugum, kanaatimce hem cumhuriyet hem de islam dini acisindan tehlikeli fikri olusumdur.
    savunuculari; dindar kesimi radikallestirirken, daha sig bir dini yasayislari olan kimseleri ise dinsizlestirmektedir. ayrica muhafazakar denilecek sinif ise imanini en iyi ihtimalle nihat hatipoglu na emanet etmis ki esas tehlike de bunlar. butun imanlari, dini masallar, hurafelere baglanmis.
    son soz olarak; islam dinini, cumhuriyetten once cokertecegine inandigim siyasi dusunce.
  8. siyaset gibi yalan ve dolanın bini bir paranın olduğu bir oluşum ile islamın özde barış,hoşgörü ve eşitlik olan bir din ile birlikte olması saçma oluyor ama biz özde değil sözde yaşadığımız için herşeyi kafamıza göre değiştiriyoruz.
  9. mısır’daki darbe sonrasında “siyasal islam’ın çöküşü” adı altında uyutulan ve bu duruma sevinenler bir
    illüzyonu seyretmektedirler. dahası, çeşitli medya pazarlarını şişiren ve zil takıp oynayanlar, anın tadını
    çıkarma ve cenaze törenleri için acele etmesinler çünkü öyle görünüyor ki; ne tarihin nasıl ilerlediği ne de
    evrenin kanunları hakkında yeterince bilgi sahibi değiller.
  10. islam'ın siyasetle bir arada gitmeyeceğini yıllar önce ne güzel görmüş de laikliği ortaya atmış sevgili atatürk.
    bakın ben din düşmanı birisi değilim aşırı dindar da değilim lakin allah'a şükür cumaları kaçırmam hiç değilse. ne yazık ki (ülkemiz için konuşuyorum) akp denen siyasal islam'ı tercih eden parti yüzünden bir dönem severek gittiğim cuma namazlarına ayaklarım gitmiyordu. biliyorum yanlış ama maalesef namazı niyazı öyle bir sahiplendi ki bu zırtapozlar sanırsınız allah bir tek onların. onlar gibi görünmek onlar gibi algılanmak istemedim. başörtülü insanlara karşı ön yargım var artık ve bunun da tek sebebi bu adamlar.
    bugün dindar bir siyasetçi diyince hangimizin aklına ilk gelen allah kitap diyip paraları cukkalayan yalaka,kokuşmuş ve afedersiniz yavşak tipler gelmiyor? daha çok şey yazılır da bu yazı küfre doğru gidecek umarım anlatabilmişimdir derdimi..
    din ve siyaset birbirinden tamamen ayrı olmalıdır..