1. her sezon finalinde tüm ana karakterlerin hayati tehlikelerinin olması.
    kuz
  2. kadınların ilk sevişmede hamile kalmaları.
  3. kız: canım hiçbir şey istemiyor ama çok enteresan bir turşu çekiyor sorma.

    anne: aman allahım kızım sen hamilesin ......
  4. dizi kültürümüzün bir bölümünün bir filmi izlemekle aynı süre olmasına bir çözüm getirilmezse kaliteyi bırakın bu sektör bir adım bile ileri gidemeyecektir.
  5. ailelerin tüm karşı çıkmalarına rağmen birlikteliklerine devam edip nikah aşamasına gelmeyi başaran çiftten birine telefon gelmesiyle,o kişinin önce düşünceli düşünceli durup zaman öldürüp, sonra çekip gitmesi. öyle duracağına, "evet"i deyip imzayı atıp gitse sonra pek sorun olmayacak halbuki :@
  6. şu anki dizilerde zenginlik almış başını gidiyor. hep mi boyleydi ben mi şimdi fark ediyorum bilmiyorum. bir de zengin çocukları hep kötüdür. çok klişe
  7. iç sesin fesat fesat konuşması.
  8. herkesin aşık olduğu kızın herhangi bir partiye gitmek icin evdeki merdivenden inerken aşik olan çocuklardan birinin agzini acarak bakmasi, bu olaylarin slow motion gerçekleşmesi.
    ulan sanki turkiye'de kac evde merdiven var
  9. tam olarak ne iş yaptığını bilmediğimiz kadın/erkek kişinin; sürekli süper iş teklifleri alması ama bunları reddetmesi.
  10. senaryosu kısa süreli olsa dahi belli reytingi aldıysa dizinin bitirilmemesi. zorlama, popülarite odaklı senaryoyla iyice yoksunlaşması. ayrıca tam tersi, güzel kurgusu olsa da ilk haftalarda gerekli reyting alamadıysa bir çırpıda yayından kaldırılması.

    temalarının birbirinin benzeri aşk (zengin-fakir, 2 kişinin aynı kişiyi sevmesi), ihanet, cinayet, mafya olması.

    genelinde, üst bir dil kullanılması, kimse konuşurken hata yapmaz, süper cümleler kurulur, günlük dil kaba ve argodur.

    fazla ajitasyon, zorlama bir duygusallık yaratma çabası.

    komik ya da romantik olduğu düşünülen diyalogların basit olması.

    tiyatrocu ya da oyunculuğu gerçekten hakkıyla yapan kişiler yerine belli kalıplara sıkışmış mankenlerin kullanılması, dayatılan şekilci güzellik anlayışı.