1. hermann hesse - masallar ve vurmayın ama küçük ağa :(
  2. ece temelkuran'ın kitapları. bu kadının yazdıklarını bir tek ben mi anlamıyorum acaba diye düşündürür.
  3. anayurt oteli, dört beş kere başlayıp ilerleyip bıraktım. neden böyle yaptığıma gelirsem hiçbir fikrim yok. garip bi şey, ama çözemiyorum. evren okumamı istemiyor galiba.
  4. 4'ün kuralı. lise yıllarında tüm sınıf sırayla okumaya çalışmış 2-3 kişiden başkası kitabı bitirme başarısı gösteremedi.
  5. "yüreğinin götürdüğü yere git" diye bir kitap vardı.büyükannesi ölüyordu karakterin.okusaydım,şu an bu satırları bu ruh halimle yazamazdım.iyikide okumadım.
    eale
  6. p.k dick-simulakra hayatımda okuduğum ilk fantastik romandı.. yıllar önce p.k dick ile alakalı ilginç bir belgesel izlemiştim adam romanlarını yazarken uzak doğuya özgü bir olasılık hesabı yöntemi kullanarak yazıyormuş falan. bayağı ilgimi çektiğimden yıllar sonra bi okuyayım bu adamı dedim ve aldım.. aslında gerçekten çok güzeldi ama bir gün arkadaşımla buluşmaya giderken otobüste okuyayım diye yanıma aldım, çantam fazla küçüktü ve sığmadığından ötürü arkadaşın çantasına koydum.. ne oldu bilin bakalım: unuttum! zaten kızla kırk yılın başında görüşüyoruz, bayramdan sonra bir daha görüşeceğiz çok şükür geri alacağım baştan okuyacağım.
    ilahi komedya bayağı bi yarım kaldı, çünkü o ara okurken ilahi komedya tasfirleri yapmış sanatçıların çizdiklerini falan da eşzamanlı olarak araştırıp sınıflandırıyordum hangisi hangi bölüm için hani kafamda sahne sahne canlansın diye.. sonra araştırmanın afedersiniz b.ku çıktı ve ondan onu ondan onu zapping şeklinde araştırıp okurken kitaptan uzaklaştım bir daha da geri dönemedim. o ara salvador dalinin sergisine gidip cennet, cehennem, araf tasfirlerine baktıktan sonra onun hayatına dair şeyler ve dadaizme daldım. seneye falan okurum herhalde onu da.
  7. olasılıksız - adam fawer

    sanırım dört kere başladım ama olmuyor. bi türlü beceremiyorum şu kitabı okumayı. illa bi şey bölüyor, bi' şey oluyor okumayı bırakıyorum.
  8. tolstoy-diriliş