1. sorumluluk sahibi olarak büyüyen erkeklerin genelde dahil olduğu ve sanılanın aksine çok fazla erkeğin bulunduğu grup tanımıdır..

    benim facebook arkadaşları fotoları görünce inanmamıştı.. gerçi nedense, ailem de yapana kadar inanmamıştı bana zaten.

    yapım aşaması..
    bu unsuz kek'im.. inanmayan kıskanıyordur. :)
    börek biir.. kafesli olanı
    börek ikiii.. rüzgar gülü olanı
    börek üüüç.. ama bu tatlı olanı, şerbetlisinden..
    tavuklu salata'm heheh

    "kurabiye"
    "canavarı"
    bu ikisi de kurabiye örnekleri fakat o zamanlar hesap makinesiyle çekmiştim bu ikisini.. :)

    bu arada umarım bunları hatun görmez.. başımın etini yiyor "bana neden yapmıyorsun!" diye.. e haklı da hani.. bu arada yazılanlar da doğru.. erkeklerin de normal bir şey olduğunu biliyor olarak yapması gerekir yemeği.. böyle düşünen hanım ve bey arkadaşlara katılıyorum efendim.. :)

    not1: kişisel şovum değildir. başlığın tanımına uysam nolur, uymasam nolur. güzel yemekleri paylaşmak istedim. amaç erkekleri teşvik etmek. :)

    not2: (görürse diye sevgilime) güzelim haftasonu yapıjam yahu, valla söz.. ^-^
  2. yaptığının anormal olmadığını kabullenmemiz gereken erkektir.
    toplumsal cinsiyet takık olduğum konulardandır, ders anlatırken alttan alta vurgulamaya çalışırım elimden geldiğince. ilkokul 3. siniflarımdan birinde cümle kurarken "he is cooking" dedim, hemen erkek öğrencilerimden biri itiraz etti erkekler yemek yapmaz ki diye. niye sizin babanız yemek yapmıyor mu deyince bu cümleyi söyleyen öğrencim dahil bir çoğu babalarının bazen yemek yaptıklarını söylediler. peki ben bunu neden anlattim, çocuklarımız önlerinde iyi bir örnek olduğu halde erkeklerin yemek yapmadığını düşünebiliyorlar çünkü toplum olarak onlara bunun yanlış olduğunu öğretmişiz.
  3. yalnız yaşayan ama bunun canının çektiği şeyi yemesine engel olmasına izin vermeyen erkeklerdir. ayrıca benim de börek çeşitlerinden tut kek, kurabiye, pilav, kızartmalar, sebze yemekleri, et yemekleri, pide, salatalık domates turşuları, ev yapımı keki kreması süslemesi dahil doğum günü pastaları hazırlayan bir erkek olarak dahil olduğum küme.

    ekleme : bahsedilen börek, pide kek gibi hamur işlerinin hamurları da tarafımdan hazırlanmaktadır elbette. hazır yufkayı alıpta börek yapmak değil yapamamak büyük başarı gerektirir.
  4. tek yaşamaya başladıktan sonra karnımı doyuruyum derken, olayın zevkli olduğunu anlayıp mutfakta vakit geçiren biri olarak, normal bir kişidir diyebilirim. içli köfteye kadar gittim yani olay baya güzel, yapmasıda yemeside tavsiye ederim.
  5. bir dönem ben de baya baya bu gruptaydım. hani sevdiğin insanlara yemek yaparsın, onlar yerken, yemeğini beğendiklerinde falan mutlu olursun ya, yok öyle bir şey. ben kendime yaparım. yanımda biri varsa nasiplenir. birkaç yıl önce sık sık yemek yapardım ama artık yapmıyorum. tost yaparım ama bak hala. çılbır da yaparım. güzel olur çılbır.
  6. çok severim yemek yapmayı ama bunun ekstra bir özellik olduğunu sanmıyorum.
  7. ünlü aşçıların büyük çoğunluğunun erkek olması bu konuda ki algıyı kıramasada yemek yapan erkek ya öğrencidir ya bekardır. istisnalar elbette ki vardır. bence zevkli bir iş yemek yapmak yapıyomuyum peki hayır. öğrencimiyim evet. mesela ben tutarsızım. yemeğin tuzunuda hiç ayarlamam zaten hep tuzsuz olur.
    vagus
  8. karnını doyurma amacını aşmış işin zevkini almaya başlamış gruptur, helal olsun diyor bizim yurda davet ediyorum
    acız ac
  9. börekler dolmalar havada uçuyor. beyler gün yapsak ya? :)

    dar vinci dolma-sarma ile destek verecek. biri börek çörek, birisi tatlı-kek işini alsın. ben de laf salatası yaparım bitti gitti. :))